Rubriky
Sport Zprávy

Preview před utkáním BK ARMEX Děčín – Ariete Prostějov

BK_Decin_Prostejov_alesoSemifinálová série mezi Válečníky a Orly se za stavu 1:1 na utkání vrací opět na sever Čech. Třetí mač se hraje ve středu 4. května 2016 od 20 hodin a přímým přenosem ho opět vysílá stanice ČT Sport. Kdo ovládne Zápas 3 a získá tak výhodu mečbolu?

Do série vstoupili lépe hráči Děčína, kteří minulou středu před svými fans zvítězili desetibodovým rozdílem 83:73. Svěřenci Pavla Budínského si v tomto utkání již do poločasu vypracovali osmnáctibodový náskok. A i když hosté opanovali třetí periodu a na startu čtvrté byli zpět o tři bodíky, Děčínští nakonec hlavně díky produktivitě zpoza trojkového oblouku dokázali náskok uhájit a brali tak výhru.

Střeleckými tahouny Válečníků byli pivot Jiří Jelínek (22 bodů) společně s křídelníky Lukášem Bažantem a Lubošem Striou (oba po 14). V dresu Hanáků se na útočné polovině nejvíce dařilo křídelníkovi Lukáši Palyzovali společně s power forwardem Janem Tomancem (oba nasázeli shodně 16 punktů).

Sériové Utkání 2, které se hrálo v pondělí na prostějovském kurtu, odstartovali naopak lépe svěřenci Zbyňka Cholevy. I když se Tomáš Pomikálek a spol. v průběhu zápasu dokázali několikrát přitáhnout, Orli si i tak nakonec dokázali výhodu domácí palubovky udržet.

Pavel Slezák a spol. nakonec před svými fanoušky zvítězili také desetibodovým rozdílem (74:64) a průběžný stav série tak dokázali vyrovnat. Nejlepšími střelci Prostějova byli opět křídelník Lukáš Palyza (20 bodů), jemuž tentokrát zdatně sekundoval pivot Brett Roseboro (17). V týmu Děčína hráli prim na útočné polovině power forward Nathan Carter (16 pointů) a rozehrávač Tomáš Vyoral (13).

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: aleso