Rubriky
Sport Zprávy

Válečníci dnes pokračují druhým zápasem čtvrtfinále na kurtu Nové huti

ostravaČtvrtfinálová série mezi Válečníky a Ostravou pokračuje druhým dílem již tuto středu na kurtu Nové huti. Družině kouče Pavla Budínského se bude cestovat na sever Moravy mnohem lépe díky vedení 1:0 na zápasy.

První bod v sérii získali Stria a spol. v neděli zásluhou domácího vítězství 79:57. Po první čtvrtině tohoto klání platil vyrovnaný stav (14:14), do poločasu si borci v bílém vybudovali čtyřbodový náskok (35:31), který na startu druhé půle především zásluhou devíti bodů křídelníka Lukáše Bažanta v řadě vyšponovali až na dvouciferný rozdíl (46:35) a ve zbytku zápasu na hřišti jasně tahali za delší konec.

Oba sokové v utkání proměnili 19 dvoubodových pokusů, ale zpoza perimetru byli jasně lepší Válečníci, kteří síťkou prohnali hned 11 z šestadvaceti pokusů (úspěšnost 42,3%), naopak soupeř proměnil pouze z devatenácti pokusů pouze 4 (21,1%). Děčínští hráči měli také o 6 ztrát méně, o 4 asistence a tři doskoky naopak více než soupeř. Za první výhrou v sérii navíc děčínskou ekipu hnala po střechu napěchovaná a skvěle fandící aréna oděná téměř celá v bílém, čímž svým miláčkům vytvořila to pravé „Bílé peklo“!

Nejlepšími střelci Děčína v tomto zápase byli Luboš Stria (18 bodů), Lukáš Bažant (12) a Pavel Bosák s Jiřím Jelínkem (oba po 10). Ostravskou družinu, která přijela bez podkošového dua Fran Dougherty – Taylor Rohde, střelecky táhli Corey Muirhead (17 punktů) s Adamem Čížem a Ryleym Beaumontem (oba po 12).

Dokáží Válečníci na domácí výhru navázat i v Bonver aréně a přiblíží se tak postupu do semifinále? Utkání startuje ve středu v 17:30 hod. a vy ho můžete sledovat živě i na velkoplošné obrazovce u Pivovarské restaurace v OC Pivovar Děčín.

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta