Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoUpravoval bez schválení
DĚČÍN – Děčínští policisté v minulých měsících prověřovali trestní oznámení související s neoprávněnou úpravou pozemku v Cihelné ulici na Letné. Zhruba v polovině října až listopadu loňského roku zmizelo z děčínského pozemku u zdejších garáží šest vzrostlých stromů. Navíc došlo v místě události také k úpravě povrchu pozemku odtěžením zeminy. Neschválené úpravy a pokácené stromy vytvořili společně s odborníkem na odhad škody částku ve výši necelých devětačtyřiceti tisíc českých korun. Policisté v průběhu šetření loňské události zjistili nejen majitele pozemku, ale i osobu odpovědnou za neschválené změny terénu. Ta již v tuto chvíli čelí sdělení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za což mu může být uložen peněžitý trest. V horším případě může zaplatit až ročním pobytem ve vězení.

Pozor na podvodníky
RUMBURK – Dávejme si pozor na to, kam a komu své peníze posíláme. Současné možnosti zcela jistě umožňují rychlejší a snazší nákup než dříve, především, leč buďme obezřetní i v těchto případech. Né vždy se totiž obchod zdaří a lze ho považovat za oboustranně výhodný. Někdy míváme po takovém obchodu peněženku prázdnou a zboží je v nedohlednu. V uplynulých dnech se na rumburské policisty obrátilo několik lidí, kteří využili nabídky umístěné na vyhledávané sociální síti. Zveřejněné informace vybízely k zakoupení knih a uhrazením příslušné částky na uvedený účet. Tentokrát zájemci zřejmě narazili na podvodníka, jelikož do současné chvíle ani jeden z nich svou zásilku do této chvíle neobdržel. Stránka s nabídkou již ze sítě zmizela a investice se nevrátily. Zaskočení zájemci o fantazy žánr se obrátili na rumburské strážce zákona, kteří se již případem zabývají s ohledem na přečin podvodu.
V případě, že se rozhodnete nakupovat na internetu, dobře si pročítejte obchodní podmínky, zkoumejte hodnocení ostatními zákazníky, ověřte si uvedené kontakty, platbu předem si dobře promyslete. Užitečné informace naleznete třeba zde (na stránky se dostanete prokliknutím podtrženého odkazu) :

dtest
SOS asociace

Dluh nesplatil
DĚČÍN – Jeho záměr zřejmě spočíval v získání finanční hotovosti ve výši 25.000,- Kč. Finanční společnost ji skutečně v začátku loňského dubna žadateli o úvěr poskytla, nicméně dlužník se ke splacení dluhu nějak nemá. Přestože je to již rok, finanční společnost neobdržela ani jednu splátku. Dlužník na výzvy společnosti nereaguje, telefon nezvedá a i písemný kontakt zůstává bez odezvy. K případu nesplaceného úvěru byli přizváni děčínští policisté z Podmokel, kteří březnové oznámení prověří s ohledem na přečin podvodu.

Nemilé překvapení
VARNSDORF – Neobývaný dům ve Varnsdorfu přilákal v minulých dnech zájem nevítaných návštěvníků. Majitel nemovitosti v Pletařské ulici zjistil v pátek sedmadvacátého března letošního roku, že mu z domu zmizelo šest hliníkových okapnic včetně lemu ke zdi. Škoda čítá necelých 1.400,- Kč. Případem možného přečinu krádeže se zabývají policisté z OOP Varnsdorf.

Nevítaný návštěvník
RUMBURK – S podobným případem se potýkají také policisté z Rumburku, kteří poslední březnový pátek vpodvečer přijali oznámení majitele rodinného domu v Palacké ulici. Zdejší dům prochází rekonstrukcí a jeho majitelé po příchodu na stavbu zjistili poničení vnitřního vybavení domu. Dům zůstal po návštěvě neznámého hosta nejen poničený, ale navíc chybí míchačka, zařízení koupelny a přímotop. Oprava poničených věcí společně s nákupem nových může oznamovateli z peněženky vytáhnout dalších neplánovaných devětatřicet tisíc českých korun.

Kolo v chodbě
KRÁSNÁ LÍPA – V pátek sedmadvacátého března letošního roku se na krásnolipské policisty obrátila majitelka jízdního kola zn. Maxbike RM Camile 60. Své horské kolo odložila na chodbě domu, kde bydlí. Ve víře, že ji nepotká nic nepříjemného, kolo uzamkla a zanechala na chodbě. Během noci z pondělí na úterý 24. března však kolo zmizelo a oznamovatelce zůstala jen ztráta v podobě šestnácti tisíc českých korun. Na případu možného přečinu krádeže pracují policisté z OOP Krásná Lípa.

Děčín 30. březen 2015

nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín