Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoBez odměny
DĚČÍN – Manipulace je silná zbraň. Prověřuje slabosti lidí. Kdo se neumí bránit, odnáší si následky. Některé z nich umí člověka značně potrápit. Manipulace přivedla mladou slečnu do nepříjemné životní zkušenosti. Před časem byla dívka z Ústí nad Labem oslovena vykutálenými podnikavci. Mládenci jí nabízeli rychlý přivýdělek v podobě dvou a půl tisíce českých korun. Cesta k nim spočívala v uzavření smlouvy s telekomunikační společností působící na českém trhu, při které si navíc měla odebrat mobilní telefon zn. I Phone 6 za cenu deseti tisíc českých korun. Před děčínskou prodejnou obdržela od našeptávačů deset tisíci českých korun, za které posléze zakoupila vybraný telefonní aparát. Po uzavření smlouvy se vrátila k členům podivuhodné expedice a získaný telefon odevzdala jednomu z nich. Následkem neopatrnosti dnes čelí dvouletému závazku, který jí účtuje oslovená společnost. Neblahý lednový počin prověřují policisté z Podmokel s ohledem na přečin podvodu.

Měl hlad
DĚČÍN – V rukou děčínských policistů skončil devětačtyřicetiletý muž z Děčína, jenž si na své osobní konto připsal několik krádeží v obchodech. Při svých únorových výpravách zabloudil do místních lékáren, odkud bez placení odnesl několik balení vystavených léků. Lékárny dohromady vyčíslily škodu na necelé dva tisíce českých korun. Tíživá životní situace muže přiměla také k návštěvě ochodu v Obloukové ulici. Dvacátého února letošního roku se osmělil ještě jednou a navštívil zdejší prodejnu se sportovním zbožím. Odtud se pokusil odnést vystavené čepice. Zboží v mžiku strčil pod bundu a pokusil se z prodejny ve spěchu odejít. Na zboží byl umístěn alarm, který nekalý úmysl odhalil. Zoufalý muž se ke krádežím věcí uchýlil z důvodu existencionálních problémů. Nyní čelí sdělení podezření ze spáchání přečinů krádeže, které mohou lapku přivést až k tříletému pobytu ve vězení.

Přišel o auto
DĚČÍN – Obvinění z přečinu zpronevěry čelí od letošního devatenáctého února dvaapadesátiletý muž z Děčína. V minulosti měl užívat motorové vozidlo zn. VW Multivan, jenž pronájem řádně nesplácel. K případu byl přizván soudní znalec z oboru dopravy, který vyčíslil hodnotu automobilu na částku přesahující 192.000,- Kč. Pronajímatel poskytnuté vozidlo užíval navzdory výzvě, kterou mu zaslala děčínská společnost již v polovině prosince loňského roku. Majitel vozu požadoval vrácení auta do devátého ledna letošního roku. Obviněný na výzvu nereagoval, a tak se do případu vložili děčínští policisté, kteří měli větší štěstí. Auto zajistili koncem ledna a jeho uživatele následně obvinili.

Placení se vyhnula
DĚČÍN – Pod vedením protřelého lapky vstoupila letos v neděli dvaadvacátého února do děčínské drogerie, odkud měla v úmyslu odnést dražší kosmetiku. Jejím pouličním prodejem si měla přijít k penězům, které jí její souputník dlužil. Vymyslel plán a slečna ho měla zrealizovat. Do prodejny v Obloukové ulici „nakráčela“ kolem desáté hodiny dopoledne. Do kabelky napěchovala kosmetiku a parfémy v hodnotě téměř sedmi a půl tisíce českých korun. Pokladnou prošla bez zaplacení. O půl hodiny později zamířila do drogerie v Sofijské ulici. I zde sáhla také po kosmetice a parfémech, tentokrát v hodnotě lehce převyšující tři tisíce českých korun. Místní ostraha smělou zákaznici přeci jen odhalila a přivolala hlídku policie. V současné chvíli se vykutálená návštěvnice drogerií potýká s následky, za které jí hrozí trest odnětím svobody v délce až do tří let.

Za volant v opojení
DĚČÍN – Děčínští policisté kontrolovali v úterý sedmnáctého února osmatřicetiletou řidičku osobního vozidla. Krátce po půl desáté večer byla vyzvána sloužícími policisty k dechové zkoušce, jelikož svou jízdou ohrozila dalšího účastníka silničního provozu. Později se ukázalo, že žena byla ovlivněna alkoholem. Nadýchala přes dvě a půl promile alkoholu v dechu, což přimělo policisty ke sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Prohřešek je zpracováván ve zkráceném přípravném řízení.

Děčín, 24. února 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín