Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policejni_auto_snih_alesoS horkou hlavou
KRÁSNÁ LÍPA – Silvestrovské oslavy se v krásnolipské restauraci protáhly až do časných ranních hodin Nového roku. V závěru oslav došlo v místním podniku k roztržce mezi dvojicí mladých lidí. Nevhodné chování jednoho z nich přimělo majitele podniku k jeho vykázání. Alkoholem ovlivněný zákazník se s nedobrovolným odchodem z restaurace odmítal smířit, a tak se vzápětí uchýlil k poškození vchodových dveří. Došlo k rozbití skleněné i dřevěné výplně dveří, jejichž oprava si podle majitele vyžádá nejméně 500,- Kč. Mladík z Liberecka si ústy krásnolipských policistů o týden později vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví, které je řešeno ve zkráceném přípravném řešení.

Skončil v rukou lékařů
ČESKÁ KAMENICE – Českokameničtí policisté vyjížděli šestého ledna navečer k možnému případu fyzického napadení v České Kamenici, při kterém svou roli sehrála zřejmě i konzumace alkoholu. Napadený senior se potýká se zdravotními následky úterního incidentu. Protistrana svůj díl na nepříjemné události vylučuje. Případem se budou zabývat děčínští kriminalisté, kteří se na lednové oznámení podívají i z úhlu možného ublížení na zdraví.

Že by pytlák?
VARNSDORF – Varnsdorfští policisté stojí před objasněním případu možného pytláctví z počátku letošního roku. Sedmého ledna letošního roku byl v lese mezi tzv. lomem a sněžnou jámou nalezen ulovený několikaměsíční srneček. Zvíře bylo usmrceno navzdory jeho současné době hájení, která probíhá od 1.1. do 31.8. Člen mysliveckého spolku vyčíslil škodu na třináct tisíc českých korun.

Bez peněženky
ČESKÁ KAMENICE – Nemilé starosti v nadcházejících dnech čekají zákaznici českokamenického obchodu nedaleko kruhového obchodu. Během svého nakupování opomněla dávat pozor na své osobní věci. O několik minut později zjistila, že jí chybí peněženka s doklady a platebními kartami. Kromě ztráty věcí v hodnotě sedmi set českých korun ji čeká také kolečko po úřadech, kde si musí obstarat nové doklady. Letošní nepříjemnost z šestého ledna policisté prověřují s ohledem na přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Uhraďte dluh, prosím!
RUMBURK – Nemilé překvapení čekalo začátkem letošního roku mladého muže z Rumburku. Od sedmého ledna letošního roku čelí nesplacených závazkům vůči tuzemské telekomunikační společnosti, která uplatňuje prostřednictvím vymahatelské společnosti po překvapeném mládenci uhrazení pohledávky ve výši patnácti tisíc českých korun. Vzhledem k tomu, že zaskočený zákazník údajně žádnou smlouvu nesepisoval, vložili se do případu možného přečinu podvodu policisté z Rumburku.

Děčín, 8. ledna 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz