Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoPřetahovali se o peníze
VARNSDORF – Policisté z obvodního oddělení ve Varnsdorfu letos v pátek 14. listopadu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže šestadvacetiletému muži ze Šluknovského výběžku. Mladý muž se měl v polovině letošního září dožadovat vydání finanční hotovosti na prodavačce místního obchodu s potravinami. Žena se zdráhala nevycválanému zákazníkovi vyhovět, a tak došlo v prostoru pokladny ke vzájemné potyčce, kterou nenechavec vyřešil únikem do vozidla. Z místa události vzápětí odjel. Zaskočená pokladní neváhala a obrátila se na policisty a strážníky města Výsledkem je vypátrání osoby odpovídající popisu pachatele.

Opět přišel o tašku
ČESKÁ KAMENICE – K cestujícímu na vlakovém nádraží v České Kamenici znenadání přistoupila osoba. Ve vteřině mu z ruky vytrhla igelitovou tašku a dala se na útěk směrem k městu. Během útěku z tašky vylovila peněženku s doklady a finanční hotovostí, ostatní zahodil. O měsíc později českokameničtí policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže devatenáctiletému mládenci. On svůj podíl na události ze sedmnáctého října letošního roku odmítá. Případ byl postoupen k rukám státního zástupce, který rozhodne o dalším vývoji ohlášené krádeže.

Kácel bez povolení
ČESKÁ KAMENICE – Prvního listopadu letošního roku si českokameničtí policisté všimli muže s motorovou pilou v ruce. Kácel vzrostlý dub za domem v Zahradní ulici v České Kamenici. Zamířili k němu a pána vyzpovídali. Dotazovaný se k nedovolené těžbě dřeva přiznal. Policisté začali věc prošetřovat s ohledem na přečin krádeže. V rámci vyčíslení škody oslovili městského hajného, který odhadl škodu předběžně na necelých jedenáct tisíc českých korun a upřesnil majitele pozemku. Na události z počátku letošního listopadu pracují policejní inspektoři z OOP Česká Kamenice.

Slušní lidé nevymřeli!
DĚČÍN – Během uplynulého týdne jsme zveřejňovali případ zapomenuté kabelky v nákupním vozíku, jejíž majitelka se posléze obrátila na děčínské policisty. Tiskovou zprávu naleznete zde. Místní muži zákona listopadovou nepříjemnost začali prověřovat s ohledem na přečin krádeže. Uběhlo pár hodin a majitelka kabelky se policistům svěřila se svou další zkušeností. V místě bydliště jí vyhledal muž, jenž jí odevzdal nalezenou kabelku včetně všeho, co bylo uvnitř. Nechyběly ani doklady, ani finanční hotovost. Jak vidno, slušnost se mezi lidmi ještě zcela nevytratila ….

Vybílený sklep
DĚČÍN – Nemilého překvapení se dočkala dvojice dam z Děčína – Letné. V polovině uplynulého týdne se jim zřejmě někdo vloupal do jejich sklepa, odkud zmizelo horské kolo zn. Kelly TNT 10, černo šedé barvy se svítivě zelenými pruhy z roku 2014. Pánský model. Kolo bylo bez sedla, s širokými pneumatikami, kotoučovými brzdami. Společně s ním postrádají ještě lankový zámek, kterým bylo kolo v kóji jištěno a kartón trvanlivého polotučného mléka.Ztráty se vyšplhaly až za hranici šestnácti tisíc českých korun. Páteční krádež vloupáním prověřují policisté z Obvodního oddělení policie v Podmoklech nejen na přečin krádeže, ale i porušování domovní svobody.

Smůla
DĚČÍN – Při noční silniční kontrole zastavili podmokelští policisté osobní automobil projíždějící Dlouhou ulicí v Martiněvsi na Děčínsku. Kolem druhé hodiny ranní byl řidič vyzván k předložení dokladů opravňujících ho k řízení vozidla. Jak se po chvilce ukázalo, třiadvacetiletý muž má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel, a tak mu byla další jízda zakázána. Jelikož vyslovený zákaz porušil, sdělili mu děčínští strážci zákona podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, jehož následkem může přijít až o tři roky pobytu na svobodě.

Našli ho v křoví
DĚČÍN – Děčínští policisté v sobotu za časných ranních hodin zahájili pátrání po ztraceném motocyklu zn. Sky Team Yuki. Chybějící dopravní prostředek ocenil jeho majitel na patnáct tisíc českých korun. Jak se zdá, štěstí při něm stálo, jelikož oranžový stroj byl po chvíli nalezen nedaleko v křoví. Pátrání bylo odvoláno, motorka vrácena zpět do rukou jejího majitele.

Skončil v nemocnici
VARNSDORF – Varnsdorfští policisté prověřují od pátečního večera všechny okolnosti možného fyzického napadení, ke kterému mělo dojít téhož dne v Západní ulici ve Varnsdorfu. Otec zraněného mládence si incident nenechal pro sebe a obrátil se na zdejší muže zákona, kteří oznámenou událost prověřují s ohledem na přečin ublížení na zdraví.

Děčín, 19. listopadu 2014

nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín