Rubriky
Kultura Sport Zprávy

Nejen Slunečnice měla svůj velký den!

soutez 1. pomocJiž po osmé v řadě se ve čtvrtek 13.11.2014 v prostorách Čez Sportcentra v Maroldově ulici soutěžilo v 18 disciplínách o to, kdo je nejlepší ve schopnostech a dovednostech poskytnutí první pomoci v rámci „Soutěže v 1. Pomoci“ pro družstva a jednotlivce se zdravotním postižením z celého regionu. Soutěž pořádá tradičně spolek Cesta do světa – Slunečnice, o.s., ve spolupráci s dobrovolníky z Dobrovolnického centra – Slunečnice, o.s a studenty z Vyšší odborné školy v Ústí nad Labem a Střední zdravotnické školy v Děčíně.

Letošní ročník hostil celkem 44 účastníků, kteří se poté utkali v 11 tříčlenných družstvech a 11 jednotlivcích. O vítězi družstev nakonec rozhodl „závod“ v nesení člena týmu na stoličce z rukou a stalo se jím Chráněné bydlení Klobouk – Terezín a v soutěži jednotlivců si vítězství vychutnal pan Václav Kučera rovněž z organizace Chráněné bydlení Klobouk – Terezín. Druhé místo v soutěži družstev obsadila ZŠ a PŠ Arkádie Teplice 1 a na třetím místě skončilo DPSS Česká Lípa. Obrovské díky patří Basketbalovému klubu Děčín, který i letos zdarma zapůjčil prostory a poskytl technickou podporu.

škunerOd 17:30, tentokrát zcela nově a netradičně v Klubu Škuner, byly zahájeny oslavy, kde se na plné pecky rozjela taneční zábava s názvem „Večer pro Slunečnici“  – benefiční akce na podporu integrace lidí s postižením zpět do společnosti, která je každým rokem vyvrcholením Soutěže v 1.pomoci. Publikum pěkně rozpálil ústecký písničkář Will Eifell se svými zvučnými songy a v rozjeté zábavě skvěle pokračovala skupina BlackHorse. Ti střídali hity české i zahraniční, současné i minulé a to až do 22 hodin, kdy už byli všichni sice hodně utancovaní, ale stále plní euforie a nadšení.

 

Obě akce dále významně podpořili:

BK Děčín, Všeobecná zdravotní pojišťovna, Hana Kortusová – Klub Škuner, Comatel, p.Poživil, Tabák Olli Hana Dlouhá, MUDr. Helena Laštůvková, Jana Kmochová, Monika Černíková, Ing. Radek Kudrnáč, Valdemar Grešík, MUDr.Kozlík, Will Eifell, BlackHorse, Barbora Hantáková, Vaše Optika, Zuzana Kudrnáčová, , Via, s.r.o., Evrofin Int.spol. s r.o., Lékárna Bynov – Mgr. Jiřina Mordačíková, Lékárna Damona, Lékárna U Václava, Lékárna BENU RnDr.Anna Hospodková, Lékárna U Slunce, Lékárna U Plovárny, Mgr. Martina Harmáčková, PharmDr. Martin Konečný, Mgr. Anna Maliariková, Mgr. Zuzana Maliariková, Zdravotní potřeby Petra Hypšová.

Děkujeme!

 

Mgr. Dagmar Radvanová

vedoucí CDS – Slunečnice, o.s.