Rubriky
Sport Zprávy

Děčín utnul sérii čtyř porážek a Trutnov porazil vysoko 7:2

trutnovSérii čtyř porážek v řadě Medvědi v sobotu utli, když doma porazili Trutnov vysoko 7:2. Na domácí straně byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčm Michal Oliverius, jenž si připsal pět asistencí.

Utkání začalo pro Medvědy více než skvěle. Už po třiceti vteřinách totiž vedli. Hned z prvního útoku se dokázal prosadit DANIEL VOLRÁB, který dostal přesnou přihrávku a
tu následně přetavil ve vedoucí branku – 1:0. Na tu druhou se nemuselo příliš dlouho čekat. O čtyři a půl minuty později totiž Medvědi udeřili znovu. Při hře 4 na 4 v rohu kluziště vybojoval puk ONDŘEJ HŘÍBAL, který si nabruslil až před brankáře hostí Čápa a dokázal ho prostřelit – 2:0. V polovině první třetiny pak vyslal Kastner jedovatou střelu na Lavingera, ale děčínský brankář jeho velkou šanci zneškodnil. S brankami v první periodě se roztrhl pytel ještě v rozmezí čtrnácté a patnácté minuty, kdy Medvědi přidali další dva přesné zásahy. Nejprve přidal další branku znovu ONDŘEJ HŘÍBAL, jenž Čápa překonal blafákem v samostatné akci – 3:0 a po něm pak také další obránce JAN FILIPOVSKÝ rozvlnil hostující síť a vyhnal Čápa z branky, jehož nahradil Jeschke – 4:0. V závěru první třetiny ještě zlikvidoval Lavinger dvě střely Bartoně a zachoval si tak prozatímní čisté konto.

Hosté z Trutnova se přeci jenom brzy ve druhé třetině branky dočkali. LUKÁŠ KARLÍK poslal za záda Lavingera střelu, která neměla velkou razanci, ale přesto skončila v děčínské síti – 4:1. Trutnovští poté ožili a bylo jich plné kluziště. Snažili se o vstřelení dalšího gólu, aby znovu snížili náskok Děčína. Jenže Lavinger svými zákroky motal hlavu nejen útočníkům hostí. Medvědi pak neponechali nic náhodě a v polovině utkání přidali další branku, když DANIEL VOLRÁB poslal do Jeschkeovy klece prudkou střelu, která skončila pod víkem trutnovské branky – 5:1. Zanedlouho se znovu měnilo skóre na domácí straně. To RADEK FOJT využil přesilovou hru, když se dostal k opuštěnému puku a poslal ho takřka do odkryté brány – 6:1. Hosté se ale ani za tohoto stavu nevzdávali a připravovali si pěkné akce, které však znovu končily na Lavingerovi. Ten zlikvidoval i samostatný únik Luštince na konci druhého dějství.

Třetí třetina byla ve znamení častého vylučování na obou stranách a hra se tak rozkouskovala. Oba týmy si nadále připravovaly slibné šance, ale oba brankáři byli vždy proti skórování soupeře. Hodně byl vidět znovu Oliverius, který několikrát svou přihrávkou našel Volrába či Fojta, ale další gól do hostující sítě nepřilétl. Když už to vypadalo, že třetí část zápasu skončí bez branek, nakonec se ještě skóre měnilo. Předtím ale nejprve Volráb nechal svou střelou vyniknout Jeschkeho, který mu ukázal efektní semafor. V poslední minutě pak ještě skóroval RADEK FOJT, jenž využil přesilovou hru a zvýšil už na 7:1. Jenomže na druhé straně pak pouhých dvanáct vteřin před koncem třetího dějství uzavřel střelecké hody tohoto zápasu v ponechané výhodě VOJTĚCH PERUTEK a na ukazateli skóre pak svítil konečný stav 7:2. Medvědi tak po zásluze brali všechny tři body a konečně prolomili sérii čtyř porážek v řadě.

HC Děčín – HC BAK Trutnov 7:2 (4:0;2:1;1:1)
Branky a nahrávky: 1. Volráb (Fojt, Oliverius), 4. Hříbal, 14. Hříbal, 15. Filipovský (Oliverius, Volráb), 29. Volráb (Oliverius), 32. Fojt (Oliverius, Filipovský), 60. Fojt (Oliverius, Vegner) – 22. Karlík (Chytráček, Perutek), 60. Perutek (Chytráček)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Filipovský, Vegner, Kaltenböck, Hříbal, Chmel, Klement, Kvaček – Volráb, Oliverius, Fojt – Drnec, Chládek, Vacek – Chovanec, Faigl, Polák – Kment, Bačák

Vendula Zdražilová, HC Děčín