Rubriky
Sport Zprávy

Řisuty podruhé v sezóně porazily Děčín výsledkem 6:2

HCDC vs RisutyHokejisté Děčína přivítali v rámci předehrávky devatenáctého kola na svém ledě ve středu 22.10.2014 tým Řisut. Buldoci i ve druhém utkání v letošní sezóně porazili Medvědy stejným výsledkem 6:2 a vyloupili tak jejich led.

Poprvé musel zasahovat už v první minutě Schwamberger v brance hostí, jenž musel hasit nebezpečí po střele Vacka. Ale také Lavinger se musel mít na pozoru, když si na něho svou střelou vyšlápl Landa. Průběh první třetiny nabídl útočný hokej z obou stran, kdy se hrál hokej nahoru dolů. Jenže stále tomu chyběl jakýkoli gólový příspěvek. Brankou neskončila ani akce Fojta, který se mohl do listiny střelců zapsat v osmnáctné minutě. Jeho střelu od vrcholu pravého kruhu však fantasticky zneškodnil Schwamberger. Poté to vypadalo, že už se první dvacetiminutovka dohraje bez branek. Ale nebyla to pravda. Poslední minuta totiž přinesla dvě slepené branky v rozmezí pouhých čtrnácti vteřin, a do do sítě Děčína. Nejprve se před Lavingerem dokázal prosadit ONDŘEJ KRPATA – 0:1 a po něm hned po vhazování ve středovém kruhu pak rozvlnil domácí branku podruhé JAN VYŠÍN – 0:2. Medvědi tak před odchodem do kabin dostali pořádnou sprchu.

Z šoku z konce první třetiny se Medvědi neotřepali a na začátku dějství druhého znovu dvakrát inkasovali. Tentokráte hostům stačila k dvěma brankám přesně jedna minuta. Třetí gól vsítil JIŘÍ DOSTÁL, který zužitkoval přesnou přihrávku svého spoluhráče – 0:3. A aby toho nebylo málo, další přesnou trefu přidal brzy poté MATĚJ KOS a Buldoci tak vedli rozdílem čtyř branek – 0:4. Lavinger pak v krátké době po sobě zlikvidoval několik dalších nebezpečných střel hostí. Za zmínku stojí zejména dvě velké šance Šubrta, který ale ani jednou tváří v tvář děčínskému brankáři neuspěl. Naopak se konečně podařilo skórovat Děčínu. ONDŘEJ HŘÍBAL vykřesal jiskřičku naděje na úspěch v tomto utkání, když svou dobře mířenou střelou poprvé překonal Schwambergera – 1:4. Snížit na rozdíl dvou branek pak mohli Medvědi v přesilové hře, ale byli to Buldoci, kdo vstřelil další branku. TOMÁŠ LANDA ve vlastním oslabení potrestal chybu Medvědů a vrátil tak Buldokům zpět na hokejky čtyřbrankový náskok – 1:5. Navíc ještě v závěru třetiny jel Vodička trestné střílení, když byl faulován ve své akci, ale to proměnit nedokázal. V cestě mu stál připravený Lavinger.

Třetí třetina se nesla v podobném duchu, jako třetiny předchozí. Hosté byli nadále aktivnějším týmem a hráli v absolutní pohodě. Naopak Medvědům se nedařilo takřka nic. Když nedokázali využít ani dvojnásobnou početní výhodu, udeřili o chvíli později znovu Buldoci. Ti hráli klasickou početní výhodu, kterou dokázal přetavit v další branku JAN VYŠÍN – 1:6. Byla to zároveň jeho druhá trefa v utkání. O dvě minuty později se ještě podařilo vsítit další branku JANU CHOVANCOVI, který trefil takřka odkrytou klec Schwambergera – 2:6. Do konce třetího dějství se už nic nestalo, a tak si hosté z Děčína odvezli všechny tři body. Utkání nedohrál Jaroslav Hašek, který byl v první třetině zraněn a do dalšího průběhu hry tak nenastoupil díky vyhozenému ramenu.

HC Děčín – HC Řisuty 2:6 (0:2;1:3;1:1)
Branky a nahrávky: 35. Hříbal (Kment, Oliverius), 53. Chovanec (Kvaček, Filipovský) – 20. Krpata (Dostál), 20. Vyšín (Landa, Kos), 22. Dostál (Vodička), 23. Kos (Raclavský), 36. Landa (Kos), 51. Vyšín (Kašák, Vlček)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Filipovský, Klement, Kaltenböck, Hříbal, Zedek, Kvaček, Vegner – Hašek, Volráb, Fojt – Faigl, Oliverius, Vacek – Drnec, Chamrád, Chládek – Chovanec, Kment, Bezpalec

Vendula Zdražilová, HC Děčín