Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoBez stromů
RUMBURK – Policisté z Rumburku obdrželi před několika dny oznámení o nedovoleném pokácení šestnácti stromů v remízku ve Starých Křečanech. Chybějící břízy ocenil majitel na 4.213,- Kč. Kdo se skrývá za nedovolenou těžbou dřeva v jarních měsících tohoto roku, je nyní v rukou rumburských policistů. Ti událost z letošního jara prověřují s ohledem na majetkový přestupek. V případě, že se jim podaří odhalit samozvaného dřevorubce, bude celé věc postoupena k dalšímu projednání na příslušný městský úřad.

Bez rádia
DĚČÍN – Ve čtvrtek třetího července ráno vyjížděli děčínští policisté ke dvěma podobným případům. Nejdříve ohledávali osobní vůz v ulici Míru, kde neznámý vandal poničil okno odstaveného osobního automobilu vhozenou cihlou. Škoda přesáhla pětitisícovou hranici. O ulici dál našel řidič zaparkovaného vozidla uvnitř kromě vhozené cihly také poničený středový panel. Z auta zmizelo autorádio společně s osobními věcmi oznamovatele. Následky násilného vniknutí po sečtení dělají necelých jedenáct tisíc českých korun. Policisté z Obvodního oddělení Děčín – Město šetří obě události s ohledem na možný přečin krádeže a poškození cizí věci.

Bez kamen
VARNSDORF – Majitelka rodinného domu v Dolním Podluží postrádá od letošního 3. července starší krbová kamna. Ty se jí ztratily za časných ranních hodin z přízemí domu. Chybějící majetek ohodnotila na tři tisíce českých korun. Kde se k ránu vloupal do zdejšího rodinného domu je od včerejšího dne v rukou varnsdorfských policistů. Událost prověřují s podezřením na spáchání možného přečinu krádeže a porušování domovní svobody.

Bez nosiče
ČESKÁ KAMENICE – Na českokamenické strážce zákona se ve čtvrtek 3.7.2014 po poledni obrátila mladá žena z Královéhradecka, která se ubytovala v kempu ve Vysoké Lípě. Ze zaparkovaného vozidla ji během středeční noci zmizel nosič jízdních kol v hodnotě necelých třináct tisíc českých korun. Návštěvnice jetřichovických hvozdů zjistila i nevítané odemčení boxu na střeše. Ten už si neznámý lapka ale už nedonesl… Případ policisté prověřují s ohledem na možná přečin krádeže.

Opět nastal čas dovolených a s tím se vždy z pohledu policistů pojí i vyšší nápad krádeží v kempech, věcí ze stanů, z obložených a napěchovaných aut, jízdních kol a krádeží vloupáním. V případě, že chcete snížit riziko krádeže na minimum, požádejte v kempu o uskladnění Vašich kol a cenností do uzamykatelných částí kempů a rekreačních objektů. Doklady noste s sebou. V žádném případě je nezanechávejte ve stanech a neuzamykatelných prostorách bez dohledu. V případě plaveckých hal a koupališť uzamykejte cennosti do trezorů, jež zpravidla zázemí koupališť nabízí. Nenechávejte je bez dozoru volně odložené. Právě to případné zloděje svádí ke krádežím. Na koupaliště si berte jen omezenou hotovost a nejnutnější doklady. Cennosti nechávejte doma či bezpečně střežené. Své platební karty si chraňte před krádeží a zneužitím. A v neposlední řadě si nezapomeňte užívat prázdniny na přicházející letní dovolené…

Děčín, 4. července 2014
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín