Rubriky
Zprávy

Mladíkům jedno upozornění nestačilo, teď jim hrozí obvinění z výtržnictví

mp decin_alesoTrojice mladíků ve věku dvacet a dvacet jedna let čeká obvinění z trestného činu výtržnictví. Pod vlivem alkoholu si cestou domů dokazovali sílu na popelnicích či dopravních značkách a během noci vzburcovali několik ulic. Zadržela je hlídka děčínské městské policie.

Poprvé si mladíků všimla obsluha kamerového systému hodinu po půlnoci. Jeden z mladíků rozkopával popelnice a druhý křičel na lidi, kteří se koukali z oken na spoušť, kterou trojice způsobila. „Hlídka všechny na místě zadržela a s ohledem na způsobenou škodu vše zadokumentovala s tím, že záležitost bude následně řešit správní orgán, který může uložit vyšší pokutu než v případě blokové pokuty placené na místě,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Z této události si ale mladíci evidentně nevzali
poučení a krátce po odjezdu strážníků ve svém chování pokračovali, kopali do sloupů veřejného osvětlení a převraceli přenosné dopravní značení. „Jejich jednání nám během krátké doby oznámilo několik občanů a to jen necelých dvacet minut od prvního kontaktu mladíků se strážníky. Hlídka MP opět trojici zadržela, ovšem v tomto případě už bude záležitost řešit Policie ČR s podezřením ze spáchání trestného činu výtržnictví,“ dodal ředitel.

Tomáš Pavlík
MP Děčín