Rubriky
Dětem Kultura Turisti Zprávy

Zoo odstartuje 65. návštěvnickou sezónu!

Startujeme!Zajímá vás, jaké novinky přichystala na letošní rok děčínská zoologická zahrada? Pokud ano, pak si rozhodně nenechte 12. dubna ujít akci s názvem Startujeme! Právě na ní totiž zoo představí nová zvířata, nově narozená mláďata, ale také aktivity, které udělají radost nejen malým ale i velkým.

Akce Startujeme! bude odpolednem plným zábavy pro celou rodinu.

Velká pozornost bude věnována mláďatům, a to nejen kvůli tradičním křtinám nových přírůstků, ale také díky zahájení dalšího ročníku celorepublikové soutěže BabyZoom 2014. Jde o klání, v němž návštěvníci celkem 14 zoologických zahrad vybírají NEJ mládě roku. „I letos nabídneme návštěvníkům možnost hlasovat pro jednoho ze tří zvířecích kandidátů. Do soutěžního klání posíláme mláďata kozy domácí, ovce ouessantské a makaka chocholatého,“ prozradila mluvčí zoo Alena Houšková. Volit budou moci všichni návštěvníci bez rozdílu věku, zoo totiž uspořádá „klasické“ volby. Každý zvířecí kandidát dostane svůj volební tým složený ze studentů Gymnázia Děčín, který se postará o jeho publicitu. Nebudou chybět volební propagační předměty, volební koutek s urnou ani volební lístky. Vítězné mládě bude reprezentovat Zoo Děčín v celorepublikovém finále soutěže, kde se utká o titul NEJ mládě roku s dalšími mláďaty z ostatních českých zoo.

Ze zmiňovaných novinek se mohou příchozí těšit například na slavnostní otevření nové výstavy ke kampani EAZA z názvem Od pólu k pólu, kde se dozvědí mnoho informací o možnostech, jak lze v běžném životě pomáhat přírodě. „Jednou z nich je například podpora místních produktů. Proto zoo na tuto akci pozvala do svého areálu hned několik společností, které se takovou výrobou zabývají a návštěvníci se mohou těšit na nejrůznější ochutnávky domácích produktů, ale také například na ruční výrobu mýdel,“ vyjmenovala mluvčí. Během odpoledne pozve zoo příchozí na procházku po zoo, při které představí hned několik nových zvířat – kopytníky zebu zakrslé, kosmany bělovousé, čáju chocholatou, nově dovezenou kočku rybářskou. Dojde i k představení novinky v rámci komentovaného krmení mravenečníků velkých. „Ti totiž mají nově ve svém výběhu model termitiště s průhledy dovnitř, kde bude možné sledovat, jak obratně si dokážou svým jazykem obstarat potravu,“ doplnila mluvčí. Protože duben je měsícem, kdy se slaví Den Země, zoo připravila aktivity i k tomuto svátku. Do programu zařadí zoo i jízdu na koních a výstavu prací Barevného týdne. O příjemnou atmosféru se postará také oblíbená kapela U-Style.

Akce Startujeme! začíná v sobotu 12. dubna ve 14 hodin.

 

TIP: Jak získat na akci Startujeme! zvýhodněné vstupné?       

Pro tento den připravila zoo ve spolupráci se společností Elektrowin další ročník sběrové akce S vysloužilci do zoo, díky níž bude možné na sobotní akci získat dětskou vstupenku zdarma nebo slevu ve stejné výši na dospělácké vstupné. Stačí jen do zoo donést starý elektrospotřebič jako například žehličku, rychlovarnou konvici, mobil, fén a další. Pracovníci Elektrowinu vás za něj odmění nejen dětskou vstupenkou zdarma (nebo slevou ve stejné výši pro dospělého), ale i drobným dárečkem.

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.