Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín vs NH Ostrava – 69:54 (15:12 31:25 52:39)

Kouba otevírající utkání trojkou po asistenci Tomáše Vyorala a hned následující rychlý protiútok zložený po obranném doskoku a zakončený Lubošem Striou. Takto získaný náskok 5-0, posléze 11-4 či 13-7 rozjely sobotní zápas Válečníků proti Nové huti Ostrava. Řada nepřesností, málo faulů a nevysoké procento střelby znamenaly po první čtvrtině nízké skóre 15-12v prospěch domácích.

Velká energie a dobrá obrana opět s nástupem do dalšího hracího období zdobily Děčín i ve druhé desetiminutovce, kde šli znovu do vedení 21-13 a později Jiříček zvyšoval trojkou (opět po krásně Vyoralově asistenci) na 28-17. Znovu se však hosté zmátořili, nepodlehli tlaku a ukazovali své útočné dovednosti při čtení fungující obrany i proměňování některých těžších střel. Poločas 31-25.

ostravaTaké ve třetím hracímobdobí začali Děčínští lépe, a když Luboš Stria po seběhu za zády obránce a krásné Houškově asistenci zasmečoval jednoruč na průběžných 40-32, vypadalo to na další trhák. Ovšem proti byl ostravský Zbránek, jenž sedmi body v řadě snížil na 40-39, což bylo ale poslední větší vzepětí hostujícího týmu. Kolektivní hrou v útoku a šňůrou 12-0, podpořenou skvělou obranou, zvýšili do 30. minuty Válečníci na 52-39.

Tento vybudovaný náskok už si zkušeně kontrolovali po celou závěrčnou čtvrtinu až do konce utkání, když ze hry skórovali už jen Bosák a Bažant a z trestných hodů je podpořili Landa a Vyoral. Bosák se tak se 16 a Bažant se 14 body stali nejlepšími střelci utkání. Konečný výsledek 69-54 tedy znamená konečnou bilanci 26 vítězství a 16 porážek v základní části Mattoni NBL.

Necelých 62% úspěšnosti je stejnou bilancí s BK JIP Pardubice a BK Opava. Při vzájemné rovnosti počtu výher a proher vstupují do hry vzájemná utkání – pokud je ve hře více týmů jako v našem případě, tak minitabulka vzájemných duelů třech celků. V té jsou na tom nejlépe Pardubice (5 výher a 3 porážky), pak Opava (4 výhry a 4 porážky) a pak Děčín (3 výhry a 5 porážek). Proto tedy konečné třetí místo obsadí Pardubice, které čeká ve čtvrtfinále Sluneta Ústí nad Labem. Válečníci tak postupují z páté příčky proti BK Opava.

První duely se odehrají v pátek 11.4. v Pardubicích a v Opavě.

Omluvte prosím tabulku na oficiálním webu ČBF. Kvůli dohrávkám ČEZ Basket Nymburk není tabulka kompletní a v průběžném stavu řadí týmy do pořadí dle poměru výhr a proher a jako druhý ukazatel má celkové skóre. Z tohoto důvodu není pořadí týmů na 3.-5.místě správně.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta