Rubriky
Sport Zprávy

Děčín z Kobry veze důležité tři body

HC Decin vs Kobra semifinále _alesoV rámci sedmnáctého kola druhé hokejové ligy zajížděli hokejisté Děčína do Prahy, kde se utkali s místní Kobrou. Ta byla v utkání favoritem, neboť se nacházela na čtvrtém místě tabulky a Děčín až na třináctém. Jenomže Medvědi dokázali v tomto těžkém zápase zvítězit 5:3 a připsali si tak důležité tři body.

Utkání začalo lépe pro Děčín, který se ujal velmi brzy vedení. Po odehrání šestnácti vteřin se do velké šance dostal navrátilec do sestavy po vypršení trestu MICHAL OLIVERIUS a svou přesnou střelou dokázal poslat puk za záda domácího brankáře – 0:1. Tato branka pochopitelně hosty nakopla a o šest minut později už vedli o dvě branky. To se k prudké střele od modré čáry napřáhl MILAN STEZKA a jeho projektil skončil v domácí síti – 0:2. Děčínští byli lepším týmem, ale i Kobra si vypracovala slibné šance, které ale pochytal dobře chytající Formánek v brance Děčína. V patnácté minutě se opět měnilo skóre a znovu to byli hosté, kdo zatížil konto Kobry. RADIM VACEK se ve své samostatné akci nemýlil a dal Děčínu slibný náskok – 0:3. Do konce první třetiny se již nic nestalo, a tak se poprvé do kabin šlo rozhodně lépe Medvědům, kteří vedli o tři branky.

Domácí se ale hned na začátku druhého dějství také dočkali branky. MARTIN ČURDA snížil na rozdíl dvou branek a vrátil tak svůj tým do hry – 1:3. Jenomže ve 25. minutě vrátil Děčínu zpět tříbrankový náskok ŠTĚPÁN KUCHYNKA, který prostřelil brankáře Kobry – 1:4. Ale v polovině utkání se znovu dokázali prosadit hráči Kobry Praha zásluhou MARTINA PARISE a znovu bylo sníženo na dvoubrankový rozdíl – 2:4. Avšak Děčínští byli znovu proti a po střele JANA KALTENBÖCKA opět zvýšili na rozdíl tří branek – 2:5. Tento stav poté vydržel až do konce druhé třetiny a hosté tak měli slibně nakročeno k vítězství.

Ve třetí třetině se hrál z obou stran opatrný hokej, ani jedno mužstvo nechtělo udělat chybu. Postupně ale Kobra nabírala na obrátkách a začala s tlakem před děčínskou brankou, což se jí vyplatilo. V 53. minutě se svým druhým zásahem v zápase prosadil MARTIN PARIS a na drama bylo zaděláno – 3:5. Děčín ale tlak domácích ustál a přečkal také dvojnásobné oslabení v závěru třetí třetiny. Minutu před koncem základní hrací doby se pokusila Kobra o powerplay, ale nebylo jí to nic platné. Děčínští si své dvoubrankové vedení už uhlídali a favoritovi tak ukradli tři body.

HC Kobra Praha – HC Děčín 3:5 (0:3;2:2;1:0)
Branky a nahrávky: 22. Čurda (Bárta, Jakeš), 30. Paris (Hampl), 53. Paris (Pohl) – 1. Oliverius (Zika), 7. Stezka (Faigl), 15. Vacek, 27. Kuchynka (Klatenböck, Hanzl), 33. Klatenböck

Vendula Zdražilová, HC Děčín