Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoJedenáct prohřešků
DĚČÍN – Od dvanáctého září 2013 čelí trestnímu stíhání dvaadvacetiletý muž z Českolipska. Ten se měl v průběhu letošních hlavních prázdnin dopustit deseti přešlapů v podobě ohlášených krádeží. Kriminalisté, kteří na případech pracovali od začátku letošního července, se podařilo odhalit mládence, jenž se ke všem skutkům doznal. Na svých bedrech tak nosí následky přečinů krádeže a poškození cizí věci, kterých se podle jeho slov dopustil na území Děčína. Za oběť mu napadlo nejen zdejší kadeřnictví či místní autoservis. Jeho kroky směřovaly i do nádražní restaurace a šaten zaměstnanců., odkud si odnesl jen pár svrchních svršků a svazek klíčů. Oproti tomu z cestovní kanceláře v Křížové ulici si odnesl elektroniku za třináct tisíc českých korun. Majitel pizzerie postrádal pokladní kasu s finanční hotovostí. Z prodejního stánku zmizela jeho rukou elektronika za jedenáct a půl tisíce českých korun. Podtrženo, sečteno, mladíkovi se nad hlavou vznáší možná ztráta osobní svobody v délce možných pěti let. Trestní stíhání je vedeno na svobodě. Na svém kontě má také škodu přesahující částku 420.000,- Kč.

A nedá si pokoj!
DĚČÍN – Ačkoliv oplývá zkušenostmi s překročením zákona již z minulosti, neodolal a ke krádeži se uchýlil znovu. Ostraha děčínského obchodního domu zadržela v sobotu čtrnáctého září krátce před půl třetí ráno výtržníka, jenž prošel pokladnami bez placení. Když se ho pracovník bezpečnostní služby pokusil zadržet, nezbedný zákazník jednu z lahví rozbil a tou pak člena ostrahy ohrožoval. Mladý muž si tak zadělala na další problém v podobě možného přečinu výtržnictví.

Hyň sa ukáže!
DĚČÍN – Sousedské neshody teď prošetřují policisté z podmokelského oddělení policie. Na zdejší strážce zákona se obrátil obyvatel zdejšího domu, kterému v neděli večer vstoupila bez pozvání třetí osoba. Po vstupu do bytu se měl soused chovat nepřístojně a hrubě. Pakliže se prokáže, že slova oznamovatele jsou odrazem pravdivé skutečnosti, může mít nedělní incident dohru u děčínského soudu. Případ je policisty šetřen s ohledem na možný přečin porušování domovní svobody.

Část věcí vrátil
DĚČÍN – Děčínští kriminalisté přišli na stopu muže, jenž má na svědomí vloupání do kanceláří soukromé společnosti v Obloukové ulici. Ze sídla děčínské firmy se na přelomu srpna a září letošního roku ztratila elektronika v řádech desítek tisíc korun českých. Majitel škodu vyčíslil na devadesáti tisíc českých korun. V závěru policejního šetření se s některými věcmi opět shledal. Včera, šestnáctého září 2013, si vyslechl obvinění z přečinu krádeže sedmatřicetiletý muž z Děčína. K činu se doznal. Část odcizených věcí vrátil.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín