Rubriky
Zprávy

Děčínští policisté pátrají po útočníkovi loupežného přepadení

policie auto tyrsovka_alesoZaútočil nožem
DĚČÍN – Děčínští kriminalisté pracují již od časných ranních hodin dnešního dne, dvacátého září 2013, na případu loupežného přepadení v Jílovém. K loupeži došlo nedaleko autobusové zastávky. Nic netušící šedesátnici, právě procházející jílovským náměstím, napadl krátce před půl šestou ráno neznámý útočník a snažil se ji připravit o její kabelku. Tu napadená žena nechtěla dát, a tak se o ni s nemilosrdným útočníkem přetahovala. Křikem se snažila přivolat pomoc. Jelikož se ke kabelce stále nemohl dostat, snažil si ji získat násilím. Povalenou ženu pořezal na rukách a se svým lupem utekl z místa činu. Oznamovatelka přišla nejen o kabelku, ale i své osobní doklady finanční hotovost a mobilní telefon. Škodu vyčíslila na pětadvacet tisíc českých korun.

Policie žádá širokou veřejnost i případné svědky události o vzájemnou spolupráci při pátrání po pachateli výše uvedeného skutku. K popisu útočníka můžeme uvést :

Jednalo se o muže cca 170 cm vysokého, štíhlé postavy, stáří 20-25 let. Na sobě měl v době útoku tmavou teplákovou bundu s kapucí, kalhoty odpovídaly střihu tzv. kapsáčů, tmavé barvy.

Máte-li k dispozici informace, jež napomohou nebo by mohly napomoci k dopadení pachatele, neváhejte vytočit linku 158 či se obrátit na jakýkoliv útvar policie.

Vylezl až na střechu
DĚČÍN – Osmnáctého září tohoto roku čekalo na majitele rodinného domu v Děčíně zajímavé setkání. Půl hodiny po třetí hodině ráno zjistil, že mu po střeše pohybuje neznámý mladík. Střešním oknem na něj posvítil baterkou a mládenec se dal na útěk. Na střechu vylezl po hromosvodu, který při svém náhlém útěku společně s fasádou a okapovými svody poničil. Než přijela hlídka policie, po nevítaném návštěvníkovi nebylo ani památky. .. prý na střeše hledal míč. V půl čtvrté ráno. Škoda čítá tisíc českých korun. Děčínští strážci zákona pohlížejí na událost s ohledem na přečin porušení domovní svobody.

Poničený plot
DĚČÍN – Majitel kovového schodiště se na děčínské policisty obrátil ve chvíli, kdy ho našel v rukou cizích lidí. Když devatenáctého září dorazil na zahrádku v Jílovém, zjistil, že má poničený plot a z trávy mu zmizelo devítistupňové kovové schodiště. Na nic nečekal a vyrazil na prohlídku místních sběren. Cestou zahlédl dva mladíky, kteří směřovali k místní sběrně surovin i s jeho majetkem. Zastavil je a než přijela hlídka policie, převzal si odcizené schodiště zpět. Policisté z děčínského obvodního oddělení šetří případ s ohledem na přečin krádeže a porušování domovní svobody.

Přišel oknem
DĚČÍN – Dvaatřicetiletý Ústečák čelí od letošního osmnáctého září sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním. Třicátník měl proklouznout do nádražních toalet po zavírací době. Z měla jeho rukou zmizet během prvního červnového víkendu malá finanční hotovost se svazkem klíčů. Navenek vyplavalo i poškození okna. Mladý muž se k věci odmítl vyjádřit. Jestlipak mu těch čtyři sta sedm českých korun skutečně přineslo štěstí. Případ bude projednáván u děčínského soudu.

Potrádá tři ovce
DĚČÍN – Majitel lobkovického hospodářství pohřešuje od včerejšího devatenáctého září tři ovce. Zvířata se pásla na oplocené pastvině nedaleko zbořeného zámečku na Skytíně v Dobkovicích. Při posledním sčítání se chovatel nedopočítal správného počtu, a tak se do případu vložili děčínští policisté. Pátrají nejen po možném zloději, ale i po chybějícím zvířectvu. Ztracené ovce odpovídají stáří 5-6 měsíců, vahou 40 kg. K popisu můžeme dále uvést, že mají černé nohy a černou hlavu, na které je jasně bílá skvrna. Ovce byly nestříhané, označené dvěma žlutými plastovými značkami v uších. Jednalo se o plemeno Romanovka. Majitel si jich hodnotí na patnáct tisíc českých korun.

Děčín, 20. září 2013
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
E-mail : pisdc@mvcr.cz
Tel.: 974 432 207, 724 156 293