Rubriky
Sport Zprávy

Děčín se v sobotu utká s Řisuty

risutyDruhá liga pokračuje v sobotu 21. 9. 2013 druhým kolem, v němž hokejisté Děčína zajíždějí do Slaného, kde svá domácí utkání hrají Řisuty.

Řisuty, stejně tak jako Děčín, se utkaly v prvním kole s nováčkem soutěže. Vrchlabí přivítalo Buldoky na svém ledě a dokázalo tento celek, který už několik sezón po sobě patří mezi lepší týmy druhé hokejové ligy, porazit 5:3. Po první třetině hráli hráči Řisut ve Vrchlabí nerozhodně 1:1, pak ale otěže zápasu do svých rukou převzali nováčci soutěže z Krkonoš a strhli vedení na svoji stranu ve druhé třetině, když vedli těsně 3:2. V závěru třetí třetiny svítil na ukazateli skóre stav 4:3 a hosté se odhodlali k powerplay. Při ní pak Vrchlabští pečetili gólem do prázdné branky na konečných 5:3. Řisuty tak v prvním zápase sezóny odešly z ledu bez jediného bodu.

I Děčín se ve svém prvním utkání v lize utkal s nováčkem, a to se Žďárem nad Sázavou. Ten na ledě Děčína předvedl pohledný hokej a dlouho byl stav 0:0. Hosté dobře bránili a Děčín se jen stěží dostával do jejich pásma. Zejména oba brankáři byli pozorní a drželi své týmy. Šance si totiž vytvořila obě mužstva, ale oba ochránci svatyní puk za svá záda nepustili. Až ve 34. minutě strhli hosté vedení na svou stranu v přesilové hře a po druhé třetině vedli 1:0. Jenomže Děčínu se také podařila jejich početní výhoda a v 53. minutě vyrovnal Müller. O čtyři minuty později pak vedení na stranu Děčína strhl Kuchynka, který taktéž v přesilové hře skóroval. Stav 2:1, i po závěrečném velkém tlaku Plamenů v powerplay, vydržel až do závěrečné sirény a první tři body tak zůstaly v Děčíně.

Celek Řisut ale má nyní výhodu domácího prostředí a bude chtít svou první prohru odčinit. Děčínští se naopak budou snažit o to, aby své vítězství z domácího ledu potvrdili a pokusí se s Řisuty bodovat.

Jak nakonec utkání dopadne a kdo si připíše vítězství buď v základní hrací době či po prodloužení nebo samostatných nájezdech a kdo naopak odjede z ledu poražen, se dozvíme v sobotním podvečeru. Utkání na zimním stadionu ve Slaném začíná v sobotu 21. 9. 2013 v 17. hodin.

Online přenos: HC Řisuty – HC Děčín

Vendula Zdražilová, HC Děčín