Rubriky
Sport Zprávy

Děčín s Řisuty necelou minutu před koncem utkání sahal po třech bodech, nakonec odjel s prázdnou

řisutyK druhému utkání v sezóně zajížděli děčínští hokejisté do Slaného, kde svá utkání hrají Řisuty. V zápase ve třetí třetině už prohrávali 3:5, ale dokázali vedení strhnout na svou stranu. V závěru třetí třetiny však domácí dvěma slepenými brankami utkání znovu strhli na svou stranu a nakonec si připsali plný počet bodů.

Zápas začal z obou stran opatrně, ani jedno mužstvo nechtělo udělat chybu hned v úvodu utkání. Ve čtvrté minutě hry musel hasit nebezpečí před brankou Děčína Lavinger, který nebezpečnou střelu domácích ukryl ve své lapačce. Domácí se poté ubránili přesilové hře Děčína a na první branku se muselo dále čekat. Ale ne příliš dlouho. V čase 8:25 našel Oliverius volného DOMINIKA MÜLLERA, který přesnou střelou pod víko domácí branky nedal Schwambergerovi vůbec žádnou šanci – 0:1. Hned po vhazování se do další šance dostali Medvědi, ale domácí brankář tentokráte jejich akci zlikvidoval. Hned z následného protiútoku se musel mít na pozoru Lavinger, který taktéž překazil souhru hráčů Řisut. Z další akce se už ale domácím podařilo skórovat. V jedenácté minutě se totiž dokázal nejlépe ve skrumáži před Lavingerem zorientovat JAKUB KRAUS, když poslal puk do děčínské branky – 1:1. Domácí po vyrovnání doslova ožili a bylo jich plné kluziště. Lavinger se tam měl co ohánět, aby Děčín neinkasoval. V závěru třetiny se pak ještě dvakrát dostali do šance Děčínští, ale také Schwamberger svůj tým podržel. Poprvé do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.
Domácí si tlak z druhé poloviny první třetiny přenesli i do té druhé. Od úvodních minut musel znovu zasahovat Lavinger po několika střelách. Ve 23. minutě dokonce hráči Řisut netrefili odkrytou děčínskou branku a ani z následné skrumáže před děčínskou brankou se nedokázali prosadit. Poté Šetka z druhé strany vyslal jedovatou střelu na Schwambergera, ten si s ní ale dokázal poradit. Děčínští se následně ubránili dvěma přesilovým hrám Řisut a vypadalo to, že by se pak mohli dostat do šance a strhnout vedení na svou stranu. Opak byl ale pravdou. Domácí se totiž dokázali dostat do vedení, když v rozmezí dvou minut třikrát skórovali. Nejprve TOMÁŠ LANDA dorazil za záda Lavingera puk po velké skrumáži před ním – 2:1. Hned po buly ho následoval JAN VODIČKA, jenž po pěkné kombinaci prostřelil hostujícího brankáře potřetí – 3:1. A aby toho nebylo málo, za další půlminutu svítil na ukazateli skóre stav 4:1. Nedůslednost děčínské obrany dokázal potrestat ŠIMON NÁPRSTEK a s Děčínem to vypadalo zle. Děčín však necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny dokázal vsítit kontaktní branku, když VÁCLAV RACEK dorazil do domácí branky střelu Chládka – 4:2. Po druhé do kabin se ale šlo rozhodně lépe domácím, jenž měli v zádech dvoubrankové vedení.
Na začátku třetího dějství se dokázali Děčínští dostat Řisutům na dostřel jediné branky. Na 4:3 totiž snížil DOMINIK MÜLLER. Jenže o tři minuty později se dokázal v přesilové hře prosadit JIŘÍ VEBER a domácí tak znovu vedli o dvě branky – 5:3. Ve 49. minutě přišla pro Děčín znovu kontaktní branka, a to z hole LUKÁŠE ZIKY – 5:4. Hned po vhazování ve středním pásmu se do dalšího tlaku dostali znovu Medvědi a odměnou jim byla vyrovnávací branka. TOMÁŠ DRNEC si dobře nabruslil zpoza domácí branky a zasunul puk za záda Schwambergera – 5:5. Hosté se po vyrovnání dostávali do obrovského tlaku a bylo jen otázkou času, kdy vedení strhnou na svou stranu. A to se nakonec podařilo. V 55. minutě si MICHAL OLIVERIUS nabruslil před domácího brankáře a poté takřka do odkryté klece poslal puk za jeho záda – 5:6. Vypadalo to, že Děčín nakonec z ledu Řisut přiveze všechny tři body, jenže nakonec tomu tak nebylo. V 59. minutě byl Děčín potrestán za příliš mnoho hráčů na ledě. Domácí tak měli výhodu přesilové hry, kterou dokázali využít TOMÁŠEM BABICKÝM – 6:6. Když to vypadalo, že zápas dospěje do prodloužení, pouhých deset vteřin před koncem třetí třetiny udeřili domácí ŠIMONEM NÁPRSTKEM, jenž dokázal poslat puk pod ležícího Lavingera a kotouč nakonec skončil za brankovou čárou – 7:6. Hosté tak necelou minutu před koncem třetí třetiny sahali po třech bodech, nakonec ale odjeli s prázdnou.
HC Řisuty – HC Děčín 7:6 (1:1;3:1;3:4)
Branky a nahrávky: 11. Kraus (Veber, Vlček), 30. Landa, 32. Vodička (Pípal, Tomáš), 32. Náprstek (Kos), 44. Veber (Sedláček), 60. Babický (Kraus), 60. Náprstek (Landa) – 9. Müller (Oliverius), 39. Racek (Chládek), 41. Müller (Hříbal, Procházka), 49. Zika (Oliverius), 51. Drnec (Saska), 55. Oliverius (Zika)
Sestava HC Děčín:
Lavinger (Formánek) – Hříbal, Procházka, Kaltenböck, Motejlek, Saska, Molnár – Müller, Oliverius, Zika – Racek, Chládek, Vacek – Drnec, Číhal, Kuchynka – Šetka, Faigl, Kopas
Střely na branku:
1. třetina – 10:5
2. třetina – 6:7
3. třetina – 9:10
Vendula Zdražilová, HC Děčín