Rubriky
Zprávy

Zámecké trhy v Benešově sklidily úspěch

trhy_kveten2013_benesovTéměř dva a půl tisíce lidí zavítalo na první ročník Zámeckých májových trhů, které se v neděli 5. května uskutečnily na Státním zámku v Benešově nad Ploučnicí. „Mám radost, trhy se povedly. Jelikož jsme na zámku podobnou akci a v takovém rozsahu pořádali poprvé, tak jsem posledních několik dní trpěli trémou, ale ta opadla s první vlnou návštěvníků,“ pochvaloval si akci kastelán zámku Zdeněk Henig.

Návštěvníci, kteří v neděli na zámek dorazili, zklamání rozhodně nezažili. „Konečně se mi splnil sen a v našem městě se opravdu uskutečnily tradiční historické trhy! Jsem ráda, že se jich mohlo zúčastnit i naše Rodinné centrum Medvídek. Bylo to opravdu moc hezké,“ řekla Andrea Kulíková zakladatelka benešovského Rodinné centra Medvídek. Spokojeni byli i další. „Moc se mi líbil kovář, dokonce nechal syna aby si práci vyzkoušel,“ řekl Pavlína, jedna z návštěvnic trhů.

Děčínský kovář Jiří Musil byl v obležení diváků, jeho kovářské umění lákalo nejen muže a děti, ale i ženy. „Vyráběl jsem šperky i sekyry, prostě téměř vše, nač si návštěvníci vzpomněli,“ dodal kovář z Děčína.

Podobná akce se na benešovském zámku uskuteční 20. července. Tato akce s názvem Zámecké trhy aneb nakupujte s tradicí je další novinkou, kterou zámek na letošní rok nachystal. „Bude to zase trošku něco jiného, nechci prozatím vyzradit příliš, ale určitě se bude opět nač koukat,“ poznamenala spoluorganizátorka trhů Šárka Justrová.

Nedělní Zámecké májové trhy finančně podpořila Severočeská vodárenská společnost a.s.

 Michaela Hlinková