Rubriky
Sport Zprávy

Úspěch děčínských judistických nadějí na Judo cupu

judokamenDvoudenní závodní maraton mají za sebou malí judisté z SK Judo Děčín, kteří pod vedením trenérek Jaroslavy Černé a Marie Vršecké 6. a 7. dubna startovali na silně obsazeném Judo cupu v Kamenici u Prahy.

V sobotu se na soutěžních tatami utkalo cca 120 adeptů umění jemné cesty v kategorii mláďat a děčínská výprava vybojovala hned dva cenné kovy. Ve váze do 28 kg potvrdil svou třídu úspěšný děčínský závodník Jakub Kříček, který získal zlatou medaili. Velkým úspěchem se může pochlubit i talentovaná Viktorie Mileretová, která si přivezla vynikající druhé místo, které vybojovala ve váze do 38 kg.

Neděle poté patřila žákovským a dorosteneckým kategoriím. Z celkového počtu 130 závodníků dokázal Děčín vytěžit další dvě medaile. Mladší žák Josef Kokrhoun získal ve váze do 34 kilogramů druhé místo. Jeho oddílový kolega Jakub John pak v kategorii starších žáků nad 73 kilogramů vybojoval bronz. Těsně pod stupni vítězů pak zůstal mladší žák Milan Mileret, který ve váze do 46 kg skončil čtvrtý.

Trenérka Jaroslava Černá okomentovala výsledky takto: „Medaile získané na takto silně obsazeném turnaji mají svoji cenu a já jsem moc ráda, že zrovna tyhle závody dětem takhle pěkně vyšly.“

Marie Vršecká vidí úspěšné vystoupení svých svěřenců následovně : „Když naše žáky vidím na trénincích, jak na sobě pracují, mám z nich velikou radost. Získané medaile jsou pak pro ně za tu dřinu tou nejlepší odměnou a já musím říci, že zaslouženou.“

Jan Rokůsek, SK Judo Děčín