Rubriky
Turisti Zprávy

Správa národního parku zveřejnila plán akcí pro veřejnost v roce 2013

ceske svycarsko navstevnici akce _alesoKrásná Lípa, 9.4.2013 – Rekordních téměř pět desítek akcí pro veřejnost připravila pro letošní rok Správa Národního parku České Švýcarsko. Zájemci se tak mohou těšit na řadu exkurzí, oslav významných dnů ochrany přírody, případně se mohou zapojit do praktické ochrany cenného přírodního a kulturního dědictví národního parku „Nabídku našich akcí se snažíme každoročně něčím zpestřit a rozšířit“ říká Pavel Benda, ředitel správy národního parku, a dodává: „V loňském roce jsme, poprvé za dobu existence národního parku, umožnili zájemcům nahlédnout do rodinného života sokolů stěhovavých. Také letos bychom tuto atraktivní akci rádi zopakovali. Úplnou novinkou pak bude výlet za troubícími jeleny v období jejich říje. Rádi bychom také navázali na velice úspěšnou loňskou akci „Pálení milíře u Dolského mlýna“, a tak se i letos mohou návštěvníci těšit na ukázky starých lesních řemesel, tentokrát na výrobu smoly a dehtu. Neméně atraktivní jistě bude také horolezení se skalní četou, kterým bychom si rádi připomněli letošní 125. výročí prvního sportovního horolezeckého výstupu na území dnešního národního parku a v českých zemích vůbec.“

Kompletní seznam plánovaných akcí je uveřejněn na webových stránkách správy národního parku www.npcs.cz a v tištěné podobě v brožuře „Akce pro veřejnost v roce 2013“, která je k dostání v regionálních informačních střediscích. „K plánovaným akcím každoročně přibude řada dalších“, říká Richard Nagel, vedoucí oddělení veřejných vztahů správy NP a dodává: „Všem zájemcům o naše exkurze, přednášky či brigády tak vřele doporučuji průběžně sledovat naše webové stránky, případně náš profil na sociální síti Facebook, kde naleznou nejaktuálnější informace“.

Již na tuto neděli 14. dubna je připravena geologická exkurze na Růžovský vrch (sraz v 10.00 v Růžové před kostelem). Následující sobotu 20. dubna pak v rámci otevření turistické sezóny v Českém Švýcarsku proběhne slavnostní otevření nové vyhlídky na Malé Pravčické bráně.

Zdroj: www.npcs.cz

 

Attachments

  1. Akce_pro_verejnost_2013 (2.4 MiB)