Rubriky
Zprávy

„Mít práci a být jako ostatní“ – účast na úvodním setkání k novému projektu z Evropského sociálního fondu byla velká

slunecnice_alesoV úterý 2. 4. 2013 se v prostorách Slunečnice, o.s. uskutečnilo úvodní setkání k projektu podpořeného Evropským sociálním fondem „Mít práci a být jako ostatní“, kde byla širší veřejnost blíže seznámena s cílem a smyslem projektu.

Občanské sdružení Cesta do světa – Slunečnice, o.s. získalo z Evropského sociálního fondu dotaci ve výši téměř 6 milionů korun na dvouletý projekt, který je určen pro osoby s mentálním, tělesným a kombinovaným postižením ústeckého kraje ve věku od 16 do 64 let. Podmínkou je úspěšné absolvování pracovního tréninku nebo praktické školy, která člověka do určité míry naučí a zdokonalí v pracovních dovednostech.

Tento projekt navazuje na sociálně terapeutické dílny. Cílem tohoto projektu je posílit pracovní a společenskou integraci lidí s postižením. Projekt počítá v průběhu dvou let s celkem 30 účastníky v pěti bězích. Účastníci projektu na začátku běhu absolvují vzdělávací a motivační program v délce dvou měsíců a během této doby získají pod vedením odborného asistenta kvalitní přípravu pro možnost úspěšného uplatnění na trhu práce. Účastníkům projektu budou nabídnuty zajímavé pracovní pozice dle jejich požadavků a možností. V nabídce jsou nyní úklidové a přípravné práce v Kavárně Na Cestě, úklidové práce v ZOO Děčín a v Charitním sdružení Děčín a úklidové a lesní práce v Sociální firmě. V průběhu projektu je v plánu spolupráce i s dalšími zaměstnavateli, kteří mohou poskytnout vhodné pracovní místo pro cílovou skupinu projektu. Na vybraném pracovním místě absolvuje účastník projektu za stálé podpory asistenta placenou praxi. Výše ohodnocení je přímo úměrná pracovnímu úvazku, který je možné zvolit dle možností a potřeb účastníka. Úspěšný absolvent praxe má poté možnost získat nové a skutečné placené pracovní místo s pracovní smlouvou na dobu 1 roku. V rámci celého projektu nabízíme dlouhodobou podporu asistenta přímo na pracovišti i mimo něj.

Mgr. Dagmar Radvanová
vedoucí projektu a vedoucí sociálních služeb
731 653 326, cds@slundecin.org