Rubriky
Zprávy

Město získalo Cenu Ministerstva vnitra za kvalitu ve veřejné správě

Cena Ministerstva vnitra za kvalitu ve veřejné správěNa slavnostním večeru, který byl součástí 9. ročníku Národní konference kvality ve veřejné správě, konaném ve dnech 19. -21. 2. v Brně, získalo statutární město Děčín Cenu Ministerstva vnitra za kvalitu. Jedná se o tzv. bronzový stupeň, tedy ocenění pro organizaci zvyšující kvalitu veřejné služby. Město Děčín získalo tuto cenu na základě zavedení systému managementu kvality a získání certifikátu dle normy ISO 9001.

Norma ISO nastavuje jasné požadavky na služby, které město jako veřejnoprávní korporace poskytuje a které jsou uživateli těchto služeb (občany a zákazníky města) očekávány. Zároveň je ISO nástrojem pro zlepšování výkonnosti a efektivnosti procesů. Systém managementu kvality byl zaveden a certifikát dle normy ISO řady 9001:2008 byl městem získán v únoru roku 2011. Letos, na začátku března, město obstálo v dohledovém auditu prováděném externí auditorskou firmou SGS Czech Republik, s.r.o. a certifikát kvality dle normy ISO 9001 obhájilo.

Během slavnostního večera na Národní konferenci kvality byla zároveň předána i cena pro Personalistu roku ve veřejné správě. Toto ocenění získala paní Eva Tomášková, vedoucí oddělení personálního a platového z děčínského magistrátu.

Zdroj: Magistrát města Děčín