Rubriky
Zprávy

Zloděj ukradené železo do sběrny nedonesl, skolil ho diabetický záchvat

OLYMPUS DIGITAL CAMERAŽe bude jednou vděčný strážníkům si určitě nedokázal představit sedmačtyřicetiletý muž z Děčína, kterého městská policie již mnohokrát přistihla při krádeži. Muž právě nesl do sběrny ukradené železo, na chodníku jej ale skolil diabetický záchvat.

„Krátce po deváté hodině ráno oznámil občan, že na chodníku u Kamenické ulice leží neznámý muž. Na místo ihned vyrazila hlídka strážníků, která na zemi objevila ležícího sedmačtyřicetiletého muže, se kterým mají strážníci už mnoho zkušeností,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Strážníci na místo ihned zavolali záchranku, která muže převezla do nemocnice na ošetření. Podle slov lékaře se muž do nemocnice dostal doslova na poslední chvíli.

„Muž měl na sobě batoh, ze kterého se při pádu na zem vysypalo mnoho ukradeného měděného a železného materiálu, který muž právě nesl do sběrny. Kromě lupu strážníci objevili i pákové kleště a další nářadí sloužící k provádění krádeží. Na místo proto byla přivolána i hlídka Policie ČR, která si záležitost převzala k dořešení. Po propuštění z nemocnice tak muže místo nemocničního pyžama čeká na řadu měsíců jiný stejnokroj vyžadovaný při pobytu v nápravném zařízení,“ dodal Horák.

Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín