Rubriky
Zprávy

Jarní úklid ulic bude

cisteni ulic cisterna_alesoVe středečním vydání deníku jsem si přečetl článek „Děčín: Na čisté město zapomeňte!“. Chtěl bych uvést na pravou míru informace, které se týkají jarního úklidu. Čisté ulice a pořádek na chodnících je prioritou vedení města.

Úklid chodníků a silnic po letošní zimě bude probíhat tak, jako v loňském roce. Po zkušenostech jsme přistoupili ke strojovému čištění s tím, že pokud to v některých lokalitách bude nutné, použijí Technické služby a. s. k oplachu také vodu. Dočišťovací práce pak provedou pracovníci Technických služeb a Střediska městských služeb ručně. Přesné naplánování prací proběhne na pondělní koordinační schůzce.

Vyjádřit bych se chtěl také k akci Čisté město. V letošním roce není zatím na jaře možné tuto akci uskutečnit. Peníze, které se nám podařilo ušetřit v rozpočtu města, musíme nechat jako rezervu pro případ, že by ROP Severozápad neuvolnil dotace a my bychom museli financovat dokončení projektů IPRM z vlastních zdrojů. Město Děčín má k dispozici prostřednictvím Technických služeb dva sběrné dvory, do kterých mohou občané odložit své nepotřebné věci a to prakticky zdarma ve všední dny i v sobotu.

Pokud se finanční situace změní, rádi našim občanům vyjdeme vstříc a kontejnery na odpad do některých lokalit umístíme. Stejně tak tomu bylo i v roce 2012, kdy jsme na podzim akci Čisté město uskutečnili.

František Pelant
primátor města