Rubriky
Sport Zprávy

Soupeř pro čtvrtfinále play-off – HC BANÍK SOKOLOV

sokolovSoupeřem pro Děčín pro první vyřazovací boje se stal, jak již všichni dobře víme, západočeský celek HC Baník Sokolov. Tento tým patřil vždy k tomu lepšímu ve druhé lize a boje s ním vždycky měly patřičný náboj a také oba týmy nejčastěji produkovaly útočný styl hokeje, takže i pro diváky to byla zajímavá podívaná.

Na loňskou sezónu by ale rozhodně Západočeši chtěli nejraději zapomenout. Ta se jim totiž vůbec nepovedla. Skončili na úplně samém chvostu druholigové tabulky, a to neznamenalo nic jiného, než že museli zachraňovat druholigovou příslušnost v tolik neoblíbené baráži.

Sokolovští se v již zmiňované baráži utkali s týmem HC Slaný, který také před časem několik sezón druhou ligu hrál. Baník musel dát hlavy dohromady, na neúspěch v základní části dát zapomenout a všechny své zbývající síly vrhnout na baráž. V případě neúspěchu by totiž hrozilo pro tento tradiční celek druhé ligy jediné, a to sestup do krajského přeboru. Hrozba se však nenaplnila a Sokolov dokázal zvítězit 2:0 na zápasy. První utkání zvítězil 7:2, v tom druhém pak 6:4. Druhá liga byla tedy pro Sokolov zachráněna.

Letošní sezóna se pro Baník vyvíjela mnohem lépe, než ta předchozí. Sokolovští nepodávali vůbec špatné výkony, vyšlápli si dokonce i na takové celky, jakými jsou Klášterec, Tábor, Klatovy, Řisuty. S těmito týmy, které se nacházely v horních patrech tabulky, dokázali získat důležité body. Děčínu vzali celkem 4 body. Dokázali jeden bod vzít za prohru v prodloužení a pak také tři body za domácí vítězství 4:2. Dlouho to vypadalo, že půjdou Baníci do prvního kola vyřazovacích bojů ze sedmého místa. Ale poslední zápas základní části je díky výhře v Milevsku a prohře Kobry v Táboře posunul na šestou pozici. Tím si zajistili, že série začne se třetím Děčínem.

V týmu Sokolova patří mezi stálice týmu zejména útočníci Jan Bauer, Václav Dobřemysl, Roman Pražák a Zdeněk Sopr. Tito hráči hrají v Sokolově už několik sezón a patří tedy i k jeho oporám a hlavně své zkušenosti rozdávají i svým mladším kolegům. Pozor si Děčínští budou muset dát zejména na Vladislava Vrtka, který je nejproduktivnějším hráčem Sokolova, když nasbíral 45 kanadských bodů za 15 branek a 30 asistencí. Dále pak na Ladislava Bouška a Romana Pražáka.

Zmínit je potřeba i trio hráčů, kteří jsou děčínskému publiku známí. Děčínský dres totiž oblékali obránci Martin Hartman, Martin Kocek a naposledy to byl také Miroslav Kuncl. Takže i pro ně nebude prostředí děčínského zimního stadionu žádnou velkou neznámou.

První utkání této série začíná už tuto sobotu, tedy 2. 3. 2013 v 17. hodin. Přijďte povzbudit děčínské hráče v boji s odvěkým rivalem, buďte jejich šestým hráčem a pomožte jim tak svými hlasivkami k získání prvního skalpu. První vítězství by jistě vneslo větší klid do týmu a naději na postup do dalšího kola. Nebude to ale žádná procházka růžovým sadem, play-off je úplně jiná soutěž než základní část a porazit může téměř každý každého. Navíc Sokolov zcela jistě bude chtít odčinit loňskou zpackanou sezónu a jít v play-off co nejdál. Bude to určitě zajímavá podívaná. Proto jste všichni srdečni zváni do hlediště.

Vendula Zdražilová, HC Děčín