Rubriky
Sport Zprávy

Jan Steklý na semináři v Praze

karateJen velmi málo karatistických akcí má tak hluboce zakořeněnou tradici jako seminář se shihanem (mistr) Hideo Ochi (8. dan JKA). Na setkání a společné cvičení s hlavním evropským instruktorem přijelo o víkendu do Prahy opět velké množství karatistů snad ze všech klubů v republice a mezi nimi samozřejmě i žáci pana Jana Steklého z Karatedó Steklý, jejichž výprava čítala na čtyřicet účastníků.

Všichni cvičenci byli rozděleni do dvou velkých skupin, přičemž pro každou si Shihan připravil tři vydatné a zajímavé tréninky. I přes svůj vysoký věk (72 let) neváhal předvést bravurnou techniku, stále dobrou fyzickou kondici a s neodmyslitelným elánem dokázal z každého z nás během cvičení dostat maximum. Nejenže jsme se přiučili správnosti technik karate, konfrontovali své umění s lidmi z jiných oddílů, ale hlavně jsme si opět sáhli na dno svých fyzických možností a společně vzdali hold našemu nejvyššímu instruktorovi.

Součástí semináře byl také mezinárodní turnaj smíšených družstev Gichin-cup a zkoušky na STV dan (černý pásek). O tento mistrovský stupeň se ucházel i jeden ze žáků Jana Steklého (4. dan JKA), přičemž všichni absolvoval úspěšně, a tak je nositelem stupně 2. dan.

Jan Steklý:
Tímto se letošní seminář stal pro několik z mých žáků jistým milníkem na cestě karate, vrcholem, ke kterému směřujeme již od bílého pásu, avšak po jehož překročení je nečeká o nic méně práce a objevování ještě vyšší hory ke zdolání. Nicméně je to jistě úspěch a za něj vděčí především velkému tréninkovému úsilí. Po energií nabitých trénincích, hodinách překonávání se a snahy, ale i veselých zážitcích, jsme se vrátili zpět do svých dojo, zkušenější a bohatší o vědomosti a s velice příjemným pocitem ze cvičení. Ačkoliv pro mnohé nastane další setkání se shihanem Ochi až znovu za rok, již teď se určitě všichni těší.