Rubriky
Kultura Zprávy

Děčínem voněly čerstvě usmažené koblihy

Více než dvě stovky návštěvníků si užily sobotní masopustní veselí v děčínské zoo. Počasí přálo, dobrá nálada nechyběla a vzduchem voněly čerstvě usmažené koblihy. Oslava tohoto lidového svátku je v Děčíně již třetím rokem spojena se soutěží O nejchutnější masopustní koblihu, O nejhezčí masku a také s průvodem masopustních maškar ze zoo na zámek. Do klání o nej koblihu se v letošním roce zapojilo hned 10 šikovných kuchařů. Tím nejšikovnějším se stal student Střední školy řemesel a služeb v Děčíně osmnáctiletý Petr Sekvenc. Dokázel své vítězství vybojovat jako jediný muž v soutěži! Rok od roku se stává oblíbenějším i masopustní průvod masek, který vede návštěvníky zoo na zámek. Obyvatelé veselému průvodu zvědavě přihlížejí a často se nechají vlákat do veselých taškařic. V cíli průvodu – na zámku – pokračoval program Masopustu připomenutím tradičního pochování zimy a také popravou medvěda. Nejmenší účastníci se na závěr dočkali loutkové pohádky.

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.