Rubriky
Sport Zprávy

Děčín porazil Klatovy v prodloužení

klatovyV pátek 8.2.2013 odehráli 32. kolo netradičně v pátek hokejisté Děčína. Na svém ledě přivítali celek Klatov, který v Děčíně sahal po třech bodech. Ale v závěru třetí třetiny se domácím podařilo vyrovnat a poté rozhodnout v prodloužení, a tak Děčín opět nad tímto západočeským týmem zvítězil. Hosté si alespoň připsali jeden bod.

Utkání pro Děčín začalo více než dobře. V čase 0:21 totiž potrestal chybu v rozehrávce za brankou hostí TOMÁŠ VÁVRA a nekompromisní stelou pod víko hostující branky nedal Kůdelovi žádnou šanci – 1:0. Jenže v 5. minutě bylo vyrovnáno. V přesilové hře ve skrumáži před Lavingerem se nejlépe zorientoval JAKUB BERNAD a poslal puk za záda domácího brankáře – 1:1. Poté projel jako nůž máslem až před Lavingera Pavlis, jeho pokus o přízemní střelu ale zneškodnil a puk ukryl do své lapačky. V sedmé minutě jel úplně sám na Kůdelu Zika, jeho střela skončila jen nad ochrannou sítí. Ve 13. minutě se hosté dokázali ubránit takřka dvouminutové přesilovce Děčína 5 na 3 a dokonce Čurda dokázal ujet a zahrozit před Lavingerem, ten ale svůj tým podržel. A počínal si stejně i o chvíli později proti Knesovi, jenž vyslal jedovku, kterou ale děčínský brankář zlikvidoval ukázkovým semaforem. V závěru třetiny to ještě zkoušel střelou z úhlu Pořický, ale nebyl úspěšný. Poprvé do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Ve 21. minutě se podél mantinelu rozjel Růžek, prošel až ke Kůdelovi, ale ten znovu podržel svůj tým. Hned na to střílel od kruhů Filipovský, ale ani jeho rána za zády dobře chytajícího Kůdely neskončila. O pět minut později uhasil další únik hostí Lavinger. Akci dva na jednoho vyřešil bravurním zákrokem a zažehnal tak nebezpečí v podobě inkasované branky. Klatovy byly v tuto chvíli lepším celkem, na Lavingera šla pořádná sprška střel, ale ten opět odolal. Do vedení mohli ale jít Děčínští, když ve 31. minutě byl v jasné střelecké pozici sražen Oliverius a rozhodčí tak nařídil trestné střílení. Oliverius ale na Kůdelu nevyzrál a Kůdela byl opět úspěšný. Ve 37. minutě tečoval Zika střelu Oliveriuse a puk málem skončil v brance hostí. Kůdela se ale vyznamenal a svým zákrokem svůj tým zachránil. Ve druhém dějství tedy žádná branka nepadla a za stavu 1:1 se šlo do kabin i po druhé třetině.

Třetí třetinu začali lépe opět domácí, když v čase 43:10 strhli vedení opět na svou stranu. DOMINIK KOPAS tečoval nahození Molnára v rohu kluziště a puk tak skončil za zády Kůdely – 2:1. Děčín se ale z vedení neradoval příliš dlouho. Za pouhých 12 vteřin totiž bylo znovu vyrovnáno. Ihned po buly se Klatovští vřítili do pásma Děčína a MARTIN ČURDA prostřelil Lavingera v jeho těsné blízkosti – 2:2. Na začátku 47. minuty šli hosté poprvé v utkání do vedení. PETR VIZINGER dokázal vyzrát na Lavingera a poslal svůj tým do jednobrankového vedení – 2:3. A mohlo být hůře. Hosté totiž hráli dlouho přesilovou hru, chvíli dokonce i 4 na 3, ale Děčín se dokázal ubránit a držel naděje na úspěch v pátečním utkání. V závěru třetí třetiny vrhli domácí všechny své zbývající síly do útoku a to se jim vyplatilo. V čase 59:21 své snažení dokázali přetavit ve vyrovnávací branku zásluhou ONDŘEJE HŘÍBALA – 3:3. Utkání tak došlo do prodloužení.

V prodloužení si šance dokázaly vytvořit oba týmy, ale více v útoku byl přeci jen Děčín. A v čase 62:14 rozhodl o zisku dalšího bodu pro domácí celek LUKÁŠ ZIKA, který střelou od kruhů propálil vše, co mu stálo v cestě – 4:3. Děčín si tak připsal další dva body do tabulky a dokázal takřka prohraný zápas dotáhnout do vítězného konce.

HC Děčín – HC Klatovy – 4:3 po prodloužení (1:1;0:0;2:2 – 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Vávra (Oliverius, Zika), 44. Kopas (Racek, Molnár), 60. Hříbal (Pořický), 63. Zika (Oliverius, Vávra) – 5. Bernad (Čurda), 44. Čurda (Vizinger, Martinec), 47. Vizinger (Čurda)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Stezka, Hříbal, Filipovský, Grin, Kaltenböck, Molnár, Zahradník, Dvořák, Vávra, Oliverius, Zika, Pořický, Růžek, Hošek, Racek, Chládek, Drnec, Řídel, Šetka, Kopas

Vendula Zdražilová, HC Děčín
Foto: Miroslav Zdražil