Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Dej sem prachy!
DĚČÍN – Jednadvacátého července letošního roku došlo na Teplické ulici k loupežnému přepadení obsluhy místní herny. Dvojice mužů vstoupila půl hodiny po osmé večer do otevřené herny, ve které vyzvala obsluhu k vydání finanční hotovosti. Obsluhující personál odmítl splnit požadavek útočníků, a tak byl napaden skleněným popelníkem do hlavy. Zraněný muž z místa činu odběhl pro pomoc a pachatelé využili volného prostoru k odcizení finanční hotovosti ve výši deseti tisíc korun českých a odložené navigace. Děčínští kriminalisté se do případu vložili krátce poté a včerejšího dne dvaadvacátého listopadu obvinili jednoho z pachatelů ze zločinu loupeže. Současně byl u místního soudu podán návrh na uvalení obviněného muže do vazby, leč jejich návrh byl zamítnut. Po druhém z útočníků děčínští strážci zákona nadále pátrají.

Poškozené dveře
DĚČÍN – Včera dvaadvacátého listopadu letošního roku kápli děčínští policisté na dvojici výtržníků, jež se začátkem listopadu domáhala vstupu do boletického disco klubu, který byl již uzavřen. Při svém nočním poselství poškodili vchodové dveře, jejichž oprava vyšla majitele na dvanáct tisíc korun českých. Děčínští výtržníci čelí sdělení podezření poškození cizí věci a výtržnictví, za což jim trestní zákoník nabízí kromě jiného i ztrátu svobody.

Poškozené dveře
DĚČÍN – Zaparkovaný VW Transporter utržil rány. Během noci ve středu čtrnáctého listopadu došlo v Lovosické ulici na Děčínsku k jeho poškození. Majitel uvedl škodu tři tisíce dvě stě korun českých níž došlo poškozením laku levé strany vozidla. Jak se podařilo zjistit, škodu má na svědomí sedmapadesátiletý muž z Děčína, který nesouhlasil s výběrem parkovacího místa majitelem auta. Nyní se svého jednání bude zpovídat před přestupkovou komisí děčínského magistrátu.

Neposlušná řidička
HŘENSKO – Policejní hlídka policistů obvodního oddělení ve Hřensku zastavila půl hodiny po deváté večer vůz projíždějící obcí Ludvíkovice. Jak se posléze ukázalo, řidička vozidla zn. VW Beetle má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel až do července 2013. Rozpustilé ženě bude ve zkrácenku sděleno podezření pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Pokousaná psem
VELKÝ ŠENOV – Majitelka německého ovčáka z Mikulášovic čelí obvinění z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti, jelikož její čtyřnohý přítel před rokem napadl poštovní doručovatelku, která v místě události roznáší poštu. Povinností každého majitele psa je zajistit dostatečnou bezpečnost v rámci pohybu čtyřnohého miláčka. Případ vyplynul na povrch až oznámením zdravotní pojišťovny, která v takových případech požaduje uhrazení nákladů zdravotní péče spojené s ošetřením poškozené osoby po majiteli zvířete.

Poškozené auto
DĚČÍN – Doposud nezjištěný nenechavec se v průběhu letošního listopadu dvakrát zaměřil na odstavené vozidlo Fiat Dubió, jenž parkovalo v Jeronýmově ulici v Děčíně. Do vozidla se snažil proniknout skrze zámky u obou předních dveří, které poničil. Majitel napadeného vozu vyčíslil škodu na devět tisíc sto korun českých. Kdo se skrývá za přečinem poškození cizí věci je teď v rukou děčínských policistů.

Odcizené kolo
DĚČÍN – Kočárkárnu zdejšího paneláku na Starém městě navštívil z úterý na středu jednadvacátého listopadu nevítaný návštěvník. Ten si s sebou odnesl jízdní kolo v hodnotě dvaceti tisíc korun. Zaskočený majitel kola se obrátil na místní muže zákona, kteří případ vyšetřují s podezřením na přečin krádeže.

Odčerpala tisíce
DĚČÍN – Včerejšího dne jednadvacátého listopadu 2012 byla obviněna devětatřicetiletá žena z Děčína, která má na svědomí škodu osmdesáti tisíc korun. Ty vybrala z bankovního účtu bez oprávnění jejího majitele v průběhu měsíce ledna až listopadu 2012, a proto dnes čelí přečinu krádeže a neoprávněné opatření, padělání, a pozměnění platebního prostředku. Za tyto dva přešlapy j hrozí trest odnětím svobody v řádu několika let, nanejvýš však tří let.

Přišel o peněženku
VARNSDORF – Navštívil místní kněžku lásky a přišel o peněženku s doklady. Do domu ve Varnsdorfu vkročil minulou středu čtrnáctého listopadu, krádež věcí oznámil ještě téhož dne místním strážcům zákona a včera dvacátého listopadu seděla v kanceláři policistů osmnáctiletá žena, jež má na svědomí deseti tisícovou škodu. V budoucnu může přijít až o dva roky svobody.

Odnesl si olej
VARSNDORF – V místním obchodním domě v Otáhalově ulici odhalili dalšího lapku, který se pokusil o zcizení patnácti lahví oleje. Neutekl s ním ovšem daleko, protože byl nalezen odložený v parku, Zřejmě překážel při útěku z místa činu. Zboží v hodnotě pět seti dvaceti čtyř korun bylo vráceno do regálů a po smělém zlodějíčkovi jde skupina místních policistů. V případě, že bude dopaden, vyslechne si ústy strážců zákona sdělení podezření z přečinu krádeže, za něž mu hrozí trest odnětím svobody v délce od šesti měsíců do tří let.

Koupila kradený telefon
ČESKÁ KAMENICE – Včera dvacátého listopadu 2012 se na obvodní oddělení policie v České Kamenicic dostavila žena, jež se stala obětí podvodu. V polovině srpna získala za částku pět a půl tisíce korun českých mobilní telefon, který ji nabídl neznámý prodejce na parkovišti u obchodního domu v Ústí nad Labem. Ovšem mělo to háček. Telefon z druhé ruky byl kradený, a jak se později ukázalo, jeho odcizení bylo zaznamenáno již v červenci letošního roku v Duchcově. Podvedené ženě byl telefon odebrán a v následujících dnech bude vrácen původnímu majiteli.

Oloupal parapety
DĚČÍN – V polovině letošního listopadu zmizely z budovy místní základní školy tři kusy venkovních parapetů. Oznamovatelka navíc do svého oznámení uvedla i poškození omítky objektu, který navštěvují místní školáci. Huntířovská obec tak přišla o čtyři a půl tisíce korun českých. Nepříjemná událost je nyní v režii policistů ze Hřenska, kteří se přestupkem proti majetku zaobírají už od šestnáctého listopadu.

Rozlousknou tu záhadu?
DĚČÍN – Jak vyplývá z policejních protokolů, děčínskou policii v těchto dnech zaměstnává oznámení poškození zdroje pitné vody místní restaurace. Na dně ochranné jímky byla nalezena nezjištěná látka, která bude podrobena dalšímu zkoumání. Na místě události včera devatenáctého listopadu 2012 zasahovali hasiči Ústeckého kraje společně s policejním technikem. Zda-li došlo k poručení zákona se ukáže v nadcházejícím čase. Případ je veden na obvodním oddělení policie ve Hřensku pro podezření z přečinů obecného ohrožení a poškození a ohrožení životního prostředí.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín