Rubriky
Sport Zprávy

Lenka Königová je mistryní světa v judu!

Mistrovství světa kategorie Masters se letos konalo ve Spojených státech a SK Judo Děčín na něm mělo svou reprezentantku. Úřadující mistryně Evropy a republiky Lenka Königová na šampionátu v Miami potvrdila svou světovou dominanci ve své kategorii a získala titul mistryně světa.

„Cestu na mistrovství do Miami jsem si mohla dovolit jen díky přízni štědrých sponzorů. Chtěla bych poděkovat městu Děčín, panu Ivanovi Novotnému, řediteli děčínské keramičky Silike, mému spolužákovi Jaroslavovi Karpenkovi a kamarádovi Miroslavovi Jandíkovi. V neposlední řadě děkuji i kolegům judistům z našeho oddílu SK Judo Děčín, se kterými jsem se na šampionát připravovala. Ta moje medaile patří tak trochu i jim“, vzkázala bezprostředně po svém triumfu z USA Königová.

Novopečená mistryně světa se dlouhodobě připravuje s děčínskými mužskými veterány, což je, vedle jejího nesmírného talentu a píle, možná jeden z důvodů jejich úspěchů. Ona sama k tomu říká: „To, že trénuji s mužskými, je pro mě určitě velké plus. Kluci jsou přece jenom silově někde jinde než moje soupeřky a to, že jsem z tréninků s nimi zvyklá na velkou fyzickou zátěž, je pak pro mě při turnajích výhoda.“

Lenka Königová se věnuje judu již od žáků a během své kariéry se stala majitelkou mnoha domácích i světových cenných kovů a jak to tak vypadá, zlatou medailí z Miami, svou sbírku rozhodně ještě neuzavřela.

Jan Rokůsek, SK Judo Děčín