Rubriky
Sport Zprávy

Děčín veze dva body ze Sokolova

Ve včerejší dohrávce 15. kola mezi Sokolovem a Děčínem bylo vidět drama v podobě přestřelky ve třetí třetině a následného prodloužení. Jako první se v utkání trefil děčínský Šetka, který využil asistence Racka a Děčín tak šel v 15. minutě do vedení. Druhá třetina přinesla bojovný hokej, ale diváci neměli možnost vidět žádnou branku, a tak si museli počkat až na závěrečné dějství. Ve třetí třetině padlo celkem pět branek. Na 1:1 vyrovnával ve 41. minutě sokolovský Dobřemysl, dvě minuty po první brance přišla i druhá, když přesilovku domácích využil Kocek. Aby toho pro děčínské nebylo málo, necelou minutu poté ujel Vrtek a nedal v samostatném nájezdu Lavingerovi šanci. Během čtyř minut závěrečného dějství otočil Sokolov utkání a na ukazateli svítilo skóre 3:1pro domácí. Děčínští však nesložili zbraně a ukázali, že dokážou velké věci. V 54. minutě se trefil nejprve Zika a v té samé minutě i Růžek, srovnáno na 3:3. Utkání šlo tak do prodloužení, ve kterém 20 vteřin před koncem rozradostnil naše mužstvo opět Lukáš Zika, když se nemýlil po přihrávce Oliveriuse. Děčín stále vede tabulku o tři body před týmem HC Klatovy.

HC Baník Sokolov – HC Děčín 3:4 po prodloužení (0:1, 0:0, 3:2, 0:1)

Branky a asistence:
41. Dobřemysl (Pražák, Švec), 43. Kocek (Dobřemysl, Soukup), 44. Vrtek (Formánek, Kuncl) – 15. Šetka (Racek), 54. Zíka, 54. Růžek (Vávra), 65. Zíka (Oliverius)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Zámostný) – Sádovský, Stezka, Hříbal, Molnár, Grin, Filipovský (C), Nikl, Kopas, Vávra, Oliverius (A), Zika, Drnec, Růžek, Baránek, Hošek, Chládek, Vacek, Racek, Šetka, Pořický