Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 22.9.2012 v 15.00 hod. spatřila hlídka MP v ul. Poděbradská v DC4 u sběrného dvora mladíka, který tam roztahal z hromady různé věci a znečistil veřejný pořádek. Na zákonnou výzvu, aby zůstal stát a prokázal svou totožnost, muž nereagoval a dal se na útěk. Strážník jej po krátkém pronásledování dostihl a zadržel. Jednalo se o šestatřicetiletého muže z Děčína. Zadržený po sobě nepořádek uklidil pod dohledem strážníků. Za neuposlechnutí výzvy úřední osoby mu hlídka uložila blokovou pokutu a z místa jej vykázala.

Dne 22.9.2012 v 13:57 hod. oznámil řidič MHD, že v parku v DC4 vidí muže v bílé mikině, který se obnažuje. Na místo byly vyslány dvě autohlídky MP, které prohledávaly park. Jeden ze strážníků si všiml podezřelého mladíka, který se dal ihned na útěk do ul. Jeronýmova a poté do ul. Na Valech, kde ho hlídka objevila schovaného v křoví. Jednalo se o osmnáctiletého mladíka, chovance výchovného ústavu. Vzhledem k podezření z trestného činu byla na místo přivolána hlídka PČR, která si věc převzala k dořešení.

Dne 22.9.2012 v 03.05 hod. zastavila hlídka MP v DC4 v ulici Podmokelská vozidlo značky Škoda Octavia, jehož řidič neměl vozidlo zcela zjevně pod kontrolou. Jednalo se o osmnáctiletého mladíka z Ústí nad Labem. Dotyčný hlídce doznal, že nevlastní řidičský průkaz. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení převzala.

Dne 21.9.2012 ve 20.07 hod. oznámil občan, že v DC1 na Komenského náměstí se perou dva bezdomovci, muž se ženou. Na místo byla vyslána hlídka MP, která muže a ženu od sebe odtrhla a zjistila jejich totožnost. Jednalo se o šestapadesátiletého muže a osmačtyřicetiletou ženu z Děčína. Dotyční uvedli, že se nepohodli a hádka přerostla ve fyzické napadení. Zranění neměli, lékařské ošetření odmítli. Hlídka dále zjistila, že jmenovaní při vzájemné potyčce vysypali na zem několik odpadků, které za přítomnosti hlídky posbírali. Přestupek vyřešila hlídka na místě uložením blokových pokut a oba z místa vykázala.

Zdroj: MP Děčín