Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 29.7.2012 v 16.20 hod. oznámil na linku 156 občan z DC3 a uvedl, že v ul. Březová leží nějaký muž. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o podnapilého třiačtyřicetiletého muže z Děčína. Muž neměl žádné viditelné zranění, hlídla mu proto pomohla na nohy a dohlédla na jeho bezpečný odchod do místa jeho bydliště.

Dne 28.7.2012 ve 20.15 hod. zastavila hlídka MP na Labském nábřeží v DC1 podezřelé vozidlo Daihatsu, které řídil pětatřicetiletý muž z Děčína. Při kontrole vyšlo najevo, že muž nemá řidičský průkaz ani doklady od vozidla. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která si událost převzala k dořešení.

Dne 28.7.2012 v 0.55 hod. tel. oznámila žena z DC6, že v ul. Novoměstská se něco děje, že je venku spousta lidí, kteří dělají veliký hluk. Následně oznámila Policie ČR, že dvě policejní hlídky jedou do Novoměstské ulice kvůli rozsáhlému rušení nočního klidu. Na místo byly vyslány dvě autohlídky MP, které zjistily, že na místě se nachází zhruba padesát lidí a dalších cca sto padesát v uvedeném domě a na zahradě. Dle zjištění strážníků a policistů rozruch způsobil šestnáctiletý mladík, který na Facebooku zveřejnil pozvánku na párty k němu domů. Bohužel nepředpokládal, že na akci dorazí téměř dvě stovky lidí. Mladík se snažil situaci sám zkorigovat a návštěvníky, z nichž naprostou většinu neznal, posílat domů, což se setkalo s nevolí davu. Krátce po příjezdu hlídek PČR a MP se na místo dostavil mladíkův otec, který synovo počínání ocenil výchovným pohlavkem a párty na zahradě rozpustil. Hlídky PČR a MP dohlížely na to, aby se všichni přítomní v klidu rozešli do svých domovů. Akce byla ze strany MP ukončena cca po jedné hodině, událost dále řešila Policie ČR.

Dne 27.7.2012 ve 21.54 hod. tel. oznámil občan, že v DC3 v ul. Jezdecká pobíhá nějaká žena s nožem v ruce, přičemž všude okolo je spousta krve. Na místo byla vyslána hlídka MP a o oznámení byla vyrozuměna Policie ČR s žádostí o vyslání hlídky. Na místo první dorazila hlídka MP, která obratem požádala o příjezd ZZS, neboť nalezla dvacetiletou ženu, která měla podřezané zápěstí a silně krvácela. Hlídka MP jí poskytla první pomoc, čemuž se dívka velmi aktivně bránila. Lékař rozhodl o převozu zraněné do nemocnice. Při převozu do nemocnice a následném ošetření musel zdravotníkům asistovat strážník MP. Lékař následně rozhodl o převozu dívky na psychiatrické oddělení.

Zdroj: MP Děčín