Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 10.2.2012 v 19.25 hod. si hlídka MP při kontrole v DC4 všimla, že řidič vozidla značky Chevrolet, na které byla v 17.45 hod. instalována botička, se s vozidlem rozjel, přičemž došlo k poškození vozidla. Hlídka zjistila totožnost řidiče. Jednalo se o devětašedesátiletého muže z Děčína. Dle sdělení hlídky byl z dechu řidiče cítit alkohol. Na místo byla přivolána hlídka nehodové služby PČR, která u řidiče provedla orientační dechovou zkoušku, která ukázala 1,02 promile alkoholu. Řešení události převzala PČR.

Dne 12.2.2012 v 03.00 hod. oznámil občan, že před diskotékou v DC6 postává skupinka mužů, kteří se mezi sebou začínají postrkávat. Na místo byla vyslána hlídka MP. Před příjezdem hlídky se strhla rvačka, jejíž iniciátoři nastoupili do vozidla Peugeot a odjeli směrem k centru města. Hlídka MP vozidlo zastavila v ul. Prokopa Holého a posádku tvořenou sedmačtyřicetiletým mužem a třemi dvacetiletými mladíky zadržela. Před diskoklubem zůstali ležet tři napadení, kterým byla na místo přivolána záchranná služba. Událost si k dořešení převzala Policie ČR.

Dne 11.2.2012 ve 21.52 hod. oznámila žena z DC32, že jí kontaktovala plačící sousedka a požádala jí, aby vyrozuměla MP, protože jí a její matku fyzicky napadl její opilý bratr. Dále oznamovatelka uvedla, že toto není první případ, kdy byla sousedka a její matka napadeny. Na místo byla ihned vyslána hlídka MP a byla vyrozuměna PČR, která na místo taktéž vyslala hlídku. Hlídka MP na místě zadržela jednadvacetiletého mladíka, který zdemoloval značnou část zařízení bytu. Událost si k dořešení převzala hlídka PČR.

Dne 11.2.2012 v 19.28 hod. oznámila žena z DC6, že její bývalý přítel se opil a nyní jí v bytě fyzicky napadá. Na místo byla ihned vyslána hlídka MP, která zjistila totožnost její podnapilého přítele. Jednalo se o sedmadvacetiletého muže z Děčína. Oznamovatelka sdělila, že k jejímu fyzickému napadení nedošlo, ale měla z bývalého přítele strach. Hlídku poté požádala o vykázání muže z bytu, což hlídka následně provedla. Ve 20.26 hod. oznamovatelka sdělila, že muž se vrátil zpět, bezdůvodně jí klepe na okna a zvoní na domovní zvonek. Hlídka MP dotyčného z místa důrazně vykázala a přestupek spočívající v neuposlechnutí výzvy úřední osoby vyřešila uložením blokové pokuty.

Dne 8.2.2012 ve 21.55 hod. oznámil občan napadení kamaráda v restauraci v DC4. Kamarád byl dle oznamovatele zraněn v obličeji a odešel si záležitost zpět do restaurace vyřídit. Na místo byly vyslány hlídky MP. Po příjezdu bylo hlídkami zjištěno, že napadený pětadvacetiletý muž má odřené ruce a zranění v obličeji. Zranění mu měl údajně způsobit dvaadvacetiletý návštěvník restaurace. Napadený požádal o přivolání hlídky PČR za účelem podání trestního oznámení. Řešení záležitosti převzala PČR.

Dne 8.2.2012 v 19.15 hod. oznámil občan ležícího muže u přejezdu v DC31. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že na přejezdu leží opilý jednašedesátiletý muž, který si při pádu do kolejiště poranil levé obočí a lícní kosti. Na místo byla přivolána záchranná služba, která muže odvezla do nemocnice.

Zdroj: MP Děčín