Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín vs BK Prostějov

Ve čtvrtfinále Českého poháru jsme po prodloužení udolali prvoligového lídra z Jindřichova Hradce nakonec 87:73, ale nutno podotknout, že Zachrla a spol. se drželi opravdu srdnatě po celých 40 minut, ale v užší rotaci jim nakonec v prodloužení došli síly. Náš tým táhli za vítězstvím především Pavel Houška (23 bodů), kterému zdatně sekundovali křídelníci Admir Alič (18) a Luboš Stria (17).

Díky postupu přes družinu Karla Forejta se v pátečném semifinále postavíme prostějovským Orlům. Ti v souběžně hraném čtvrtfinále přesunutém kvůli propagaci basketbalu i do měst, kde se nejvyšší soutěž nehraje (nyní to byl Varnsdorf) dokázali jednoznačně smést Kolín 103:74 (tahouni Prostějova: Pandula 22, Smith 18, Eitutavičius 16, Slezák 15).

S Orly máme letos v „Mattonce“ zatím shodnou bilanci 1-1. V prvním měření sil na půdě soupeře jsme podlehli 77:94 (Sanders 17, P, Houška 14, Alič 11 – Peterson 19, Nicholson 18, Eitutavičius 14); v ČEZ Sportcentru se však našim hráčům podařila dokonalá vendeta, když svěřenci Pavla Budínského doslova přistřihli Orlům křidélka – zvítězili jsme 75:59 (Stria 19, P. Houška 14 a Sanders po 14). Již v pátek máme tedy jedinečnou šanci překlopit poměr vítězství na naši stranu!

Vítěz tohoto souboje se utká ve finále v sobotu od 18 hodin s úspěšnějším týmem z druhého semifinále mezi Nymburkem a USK Praha; oba poražení semifinalisté se utkají o bronz ve stejný den již od 15 hodin.

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz