Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 23. 7. 2011 v 01:05 hod. oznámil občan, že v ul. Žerotínova v DC3 volá nějaká žena o pomoc. Hlídka MP na místě kontaktovala opilého osmatřicetiletého muže a čtyřiatřicetiletou ženu. Mezi oběma došlo k hlasité rozepři, ani jeden z přítomných ale nechtěl s pomocí MP nic řešit. Přestupek spočívající v porušení nočního klidu vyřešila hlídka MP uložením blokové pokuty a oba aktéry incidentu z místa vykázala.

 

Dne 22.7.2011 ve 12.21 hod. oznámila žena z DC32, že z bytu sousedů je slyšet hlasitá reprodukovaná hudba. Na místo byla vyslána hlídka MP, která kontaktovala nájemnici inkriminovaného bytu. Jednalo se o jednatřicetiletou ženu z Děčína. Dotyčná se omluvila a hudbu ihned ztlumila. Záležitost hlídka vyřešila domluvou.

 

Dne 21.7.2011 ve 14.40 hod. oznámil řidič autobusu MHD zapáchajícího člověka, který se dožaduje nástupu do autobusů MHD na zastávce v DC6. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o známého osmdesátiletého muže. Hlídka mu vysvětlila, jak se má chovat pasažér podle přepravního řádu dopravního podniku. Záležitost hlídka vyřešila domluvou.

 

Dne 19.7.2011 v 01.55 hod. oznámil občan, že se nachází v chatce v zahrádkářské kolonii v DC3, kde popíjel alkohol s kamarády. Při konzumaci alkoholu se však pohádali a poté se vzájemně fyzicky napadli. Oznamovatel uvedl, že ze strachu z chatky utekl a žádal přítomnost hlídky MP. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila totožnost dalších osob, s nimiž oznamovatel v chatce popíjel. Jednalo se o čtveřici mužů ve věku osmnáct až třicet osm let. Dva z mužů měli krvácející zranění hlavy a další si stěžoval na bolest v oblasti hrudníku. Dozorčí službou MP byl kontaktován dispečer ZZS, který na místo vyslal lékaře. Dále byla vyrozuměna OS OŘ PČR, která na místo taktéž vyslala hlídku. Hlídka MP poté asistovala při převozu zraněných do nemocnice na vyšetření. Další úkony spojené s šetřením fyzického napadení provedla hlídka PČR, která řešení převzala.

 

Dne 19.7.2011 v 00.55 hod. oznámila žena, že u garáží v DC2 v ulici Riegrova se v kontejneru přehrabují dva muži, kteří kolem kontejneru dělají nepořádek. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila jejich totožnost. Jednalo se o dva dvacetileté muže z Děčína. Za přítomnosti hlídky dotyční nepořádek uklidili. Přestupek řešila hlídka na místě uložením blokových pokut.

 

Dne 18.7.2011 v 10.50 hod. oznámil občan z DC6, že jim zase nějací muži vytahují z kontejneru papír a dělají kolem hrozný nepořádek. Hlídka MP na místě kontaktovala dva čtyřicetileté muže z Děčína a Mostu. Veškerý nepořádek na pokyn hlídky uklidili zpět do kontejnerů. Hlídka s nimi vyřešila přestupek uložením blokových pokut a oba z místa vykázala.

 

Dne 18.7.2011 v 02.04 hod. oznámil občan rušení nočního klidu ze strany sousedů v obytném domě v DC2. Na místo byla vyslána hlídka MP, která kontaktovala nájemníky zmíněného bytu. Ti přislíbili, že v bytě již bude naprostý klid. Záležitost vyřešila hlídka domluvou.

 

Dne 16.7.2011 v 09.43 hod. oznámil občan, že v DC1 na Masarykově náměstí se u kašny nachází nějaký opilý muž, který tam pořvává. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že muž si lehl u kašny a usnul. Hlídka jej vzbudila a zjistila jeho totožnost. Jednalo se o sedmadvacetiletého mladíka z Malšovic. Vzhledem k tomu, že mladík znečistil veřejné prostranství, uložila mu hlídka blokovou pokutu. Dotyčný pak po sobě nepořádek uklidil a z místa odešel.

 

Dne 15.7.2011 ve 22.00 hod. oznámil řidič autobusu MHD spícího opilce u budovy terminálu dopravního podniku v DC4 na autobusovém nádraží. Na místo byla vyslána hlídka MP, která u terminálu zjistila opilého šestačtyřicetiletého muže ze Hřenska. Přestupek spočívající ve vzbuzení veřejného pohoršení řešila hlídka domluvou. Strážníci poté dohlédli na odchod muže do místa jeho přechodného bydliště.