Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi ve Slaném nebodovali

V rámci pětadvacátého kola druhé hokejové ligy sehráli hokejisté Děčína další duel, když zajeli na led do Slaného. Tam nestačili na lepšící se tým Řisut, který zvítězil 5:1. Medvědi tak zapsali čtvrtou prohru v řadě za sebou.

Už na začátku druhé minuty šli Buldoci do vedení. DOMINIK DANOV dostal nabito do prostoru mezi kruhy od Paršakova a nedal Lavingerovi šanci – 1:0. V šesté minutě měli domácí hráči další velkou šanci, ale proti nebezpečné střele ujíždějícího Formánka zakročil Lavinger. V desáté minutě už ale Řisuty navýšily své vedení. PETR PATYK se dostal k odraženému kotouči a před Lavingerem se pak nemýlil – 2:0. Medvědi se v poslední minutě první části hry dostali na kontaktní branku, když poskakující puk dorazil do domácí sítě RADEK FOJT – 2:1. Děčín tak byl svému soupeři na dostřel jediné branky.

Začátek druhé třetiny začal dvěma velkými šancemi na obou stranách. Nejprve Bernáth z velmi dobré střelecké pozice v mezikruží minul děčínskou branku, chvíli poté pak neskórovali Medvědi po akci Korduleho s Faiglem. Jiroušek jejich akci vychytal a zakročil betonem. Skóre v prostřední části hry se měnilo až v pětatřicáté minutě, a sice na domácí straně. ROMAN FORMÁNEK šikovně vyjel zpoza hostující klece a poté zasunul puk za Lavingera – 3:1. Dal tak Buldokům dvoubrankové vedení. A to ještě vyšperkoval PETR PATYK, jenž se trefil podruhé a dal Řisutům náskok o tři góly – 4:1.

Do třetí třetiny šli Medvědi s cílem něco se zápasem udělat. V šestačtyřicáté minutě dostal od Korduleho nabito Vojtěch Tůma, ale ten nedokázal brankáře Řisut překonat. Domácí svůj náskok hájili zuby nehty a nepouštěli Děčín ke korekci skóre. Neujala se ani střela Ondřeje Sýkory, ta skončila nad brankou Jirouška. A ve čtyřiapadesáté minutě šli Buldoci do čtyřbrankového náskoku. NIKOLAJ PARŠAKOV prostřelil Lavingera a výrazně tak svůj tým posunul ke třem bodům – 5:1. V závěru poslední části hry měli Děčínští ještě přesilovku, ale tu využít nedokázali. Ve Slaném tak ztratili všechny tři body a počtvrté za sebou prohráli.

HC Řisuty – HC Děčín 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Danov (Paršakov, Patyk), 10. Patyk (Okegawa), 35. Formánek, 38. Patyk (Paršakov, Danov), 54. Paršakov (Novák) – 20. Fojt (Chovanec, Faigl)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Loukota, Kaltenböck (C), Mareš, Zukal, Tůma V. – Sýkora, Fojt, Ineman, Zajan (A), Dörner, Faigl, Smola, Chovanec, Tůma M., Petráš, Kordule

Vendula Zdražilová, HC Děčín