Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi po pěti porážkách opět vítězně

V jednadvacátém kole druhé hokejové ligy zavítali hokejisté Děčína na půdu Nové Paky, kde zastavili sérii pěti porážek v řadě za sebou a plně bodovali. Potřetí v sezóně tak nováčka z Paky porazili.

Lépe do zápasu vstoupili domácí hokejisté, kteří se už ve čtvrté minutě hry ujali vedení zásluhou ALEŠE PŮLPÁNA, který prostřelil Lavingera mezi betony – 1:0. Medvědi však za dvě minuty poté srovnali. Ve zmatku před domácí brankou se nejlépe zorientoval ONDŘEJ SÝKORA, jenž kotouč dostal za brankovou čáru – 1:1. JAN SMOLA zužitkoval přesný pas od Dörnera a poslal Děčín do vedení – 1:2. Děčín byl na koni a brzy přišla třetí branka. ZDENĚK PETRÁŠ nasměroval puk od mantinelu přesně k tyči a Medvědi měli najednou dvoubrankový náskok – 1:3. Medvědi v závěru první části hry ještě měli k dispozici přesilovou hru, tu ale proměnit nedokázali.

Do druhé třetiny šli domácí hráči s jasným cílem, a sice dostat se minimálně na kontaktní branku. V šestadvacáté minutě našel zpoza děčínské branky přihrávkou Uchina, který z prostoru mezi kruhy minula Lavingerovu klec. Po chvilce neuspěl ani Aleš Půlpán a Děčínští stále drželi náskok o dva góly. A když po nebezpečné střele Petráše nenavýšili Medvědi své vedení, vypadalo to, že prostřední část hry skončí bez branek. Opak však byl pravdou. V sedmatřicáté minutě se mezi tři děčínské tyče trefil PATRIK HIDVEGHY, kontaktní branka tak byla na světě – 2:3 a Nová Paka byla zpátky ve hře.

Na začátku třetí třetiny ubránili hokejisté Děčína přesilovku Nové Paky a po chvilce pak udeřili. ONDŘEJ SÝKORA se trefil podruhé a dostal tak svůj tým znovu na rozdíl dvou gólů. Střelou z mezikruží nedal Vackovi šanci – 2:4. Tato branka Děčín uklidnila a v osmačtyřicáté minutě se trefil LUKÁŠ ZUKAL, jenž dal Medvědům už tříbrankový náskok – 2:5. Ovšem netrvalo dlouho a Nová Paka snížila LUKÁŠEM ABRAHAMEM a ještě se tak domácí celek vrátil do hry – 3:5. A ve třiapadesáté minutě se po využití dvojnásobné přesilovky dostala Nová Paka znovu na kontaktní branku díky ALEŠI PŮLPÁNOVI, pro kterého to byl druhý gól v utkání – 4:5. Dvě minuty před vypršením třetí třetiny se trefil PAVEL GOTTFRIED a opět tak uklidnil děčínské řady – 4:6. Zdeněk Petráš mohl ještě upravit skóre, nařízené trestné střílení ale neproměnil. To ho nemuselo mrzet, neboť Děčín své vedení už ubránil a po pěti prohrách v řadě tak znovu bere tři body.

BK Nová Paka – HC Děčín 4:6 (1:3, 1:0, 2:3)
Branky a nahrávky: 4. Půlpán A. (Abraham), 37. Hidveghy (Uchin, Půlpán A.), 49. Abraham (Hidveghy, Uchin), 53. Půlpán A. (Mlčoch, Abraham) – 6. Sýkora (Petráš), 13. Smola (Zukal, Dörner), 16. Petráš (Sýkora, Loukota), 44. Sýkora (Petráš, Kaltenböck), 48. Zukal (Smola, Dörner), 58. Gottfried (Smola, Zicho)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Brňák) – Mareš, Kaltenböck, Loukota, Arnold, Tůma, Zukal, Zicho – Sýkora, Dörner, Volráb (C), Smola, Zajan (A), Fojt, Petráš, Ineman, Gottfried

Vendula Zdražilová, HC Děčín