Rubriky
Dětem Zprávy

ZooŠkola chystá na září bohatou nabídku

Nový školní rok se nezadržitelně blíží nejen ve školách, ale také v děčínské zoologické zahradě. Tamní středisko environmentální výchovy s názvem ZooŠkola chystá na měsíc září mnoho zajímavého.

„Malým školákům chceme zpříjemnit první dny a týdny ve školních lavicích hravým programem s názvem Dlouhá cesta lososa. Děti se dozvědí zajímavosti ze života ohroženého živočišného druhu, budou se věnovat pracovní činnosti a rozveselí je stejnojmenný krátký film ze série Hurvínkovy cesty do přírody,“ vysvětlila lektorka ZooŠkoly Alena Šotolová. Tento program je doporučován především žákům prvního stupně základních škol, ale i předškolákům z mateřinek, a je nutné se na něj předem objednat. Více informací najdou zájemci na webových stránkách zoo.

Na své si ale v září přijdou v ZooŠkole i starší školáci. „Pro ně jsme připravili pilotní programy s názvy Prales na talíři a Pochybné suvenýry anebo zločiny v přírodě. Budou se tak moci seznámit s problematikou pěstování palmy olejné ve vztahu k ekosystému tropického deštného lesa nebo s tématem nelegálního obchodu se zvířaty,“ uvedla lektorka. Programy jsou součástí projektu Vzdělávání zoopedagogů, jehož tvůrci a organizátory jsou Zoo Liberec a Středisko ekologické výchovy Divizna. U těchto programů pro starší školáky je počet realizací velmi omezen, v případě zájmu rozhoduje čas objednání. Bližší info ZDE.

Do třetice je tu i nabídka na smysluplné trávení volného času dětí a jejich zájmové vzdělávání. V průběhu měsíce září bude spuštěno objednávání do odpoledních ZooKroužků při Zoo Děčín. Kroužky ve školním roce 2017/18 začnou pracovat od října a jsou určeny dětem od 2. do 9. třídy se zájmem o přírodu. Více informací ZDE.

ZooŠkola Zoo Děčín – Středisko environmentální výchovy vzdělává děti v oblasti zoologie a ekologie již od roku 2006. Za loňský školní rok jí prošlo více než 3000 žáků.

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.