Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoVybílený sklep
DĚČÍN – Do sklepní kóje jednoho z boletických paneláků na Děčínsku zřejmě zavítal dosud nezjištěný lapka, jenž po sobě zanechal škodu ve výši čtyř tisíc českých korun. Z místního sklepa zmizel během posledních dvou měsíců zahradní nábytek, nářadí a malířské potřeby. Případ možného přečinu krádeže od prvního března letošního roku prověřují děčínští policisté.

Pokladnou neprošlo
DĚČÍN – Policisté od jednadvacátého února letošního roku prověřují případ možné krádeže drogistického zboží v jedné z děčínských drogerií. Revizí zboží bylo zjištěno, že v regálech chybí věci v konečném součtu za více jak osm a půl tisíce českých korun. Mezi postrádaným byly např. holící strojky, líčidla, pánské vůně.

Pátráme po kole
DĚČÍN – Od prvního března letošního roku pracují místní strážci zákona také na případu ztraceného jízdního kola. Jeho majitele jej odložil do uzamčené kočárkárny obytného domu v Myslbekově ulici a naposledy jej zaregistroval jednadvacátého února letošního roku. Pánské horské kolo zn. Specialized ocenil na devět tisíc českých korun. Případ prověřují policisté s ohledem na přečin krádeže.

Přišel o mobil
DĚČÍN – Rukou jednadvacetiletého muže pravděpodobně šestnáctého ledna zmizel mobilní telefon zn. iPhone S5 v hodnotě devíti tisíc českých korun. Jeho majitel o něj přišel v časných ranních hodinách při návštěvě děčínského hudebního klubu. Policisté přístroj zablokovali a zaměřili se na všechny okolnosti, které je v závěru dovedly až k mladému muži z Děčína, jenž si prvního března letošního roku vyslechl ústy policejního inspektora vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Únorovou událost zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení.

Nesplácí úvěr
DĚČÍN – Podmokelští strážci zákona prověřili všechny okolnosti možného úvěrového podvodu, ke kterému mělo dojít prostřednictvím nákupu zboží v prodejně s elektronikou v Děčíně v závěru loňského srpna. Zákazník zakoupil vybraný tablet prostřednictvím úvěrové smlouvy za částku přesahující osm tisíc českých korun a povinnosti z toho vyplývající si neplní. V současné chvíli díky tomu čelí zkrácenému přípravnému řízení, ve kterém mu policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání z přečinu úvěrového podvodu.

Děčín, 2. března 2016
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín