Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoSkončil zbitý a bez peněženky
DĚČÍN – Děčínští policisté pracují od loňského prosince na případu zločinu loupeže. V pátek osmnáctého prosince 2015 se na zdejší policisty obrátil starší muž, který se při cestě od bankomatu na Starém Městě potkal s trojicí nezbedníků. Mladí muži se krátce po půlnoci zaměřili na zákazníka bankomatu, který po načerpání finančních prostředků odcházel Žerotínovou ulicí. Fyzickým napadením oznamovatele dostali do zem, kde mu ze zadní kapsy kalhot vytáhli peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Ztrátu spočítal na částku dvou tisíc českých korun. Začátkem letošního ledna dva z trojice obviněných skončili ve vazební věznici. Třetí je vyšetřován na svobodě.

Dovolil si na mladšího
DĚČÍN – Nepříjemnou zkušenost získal nezletilý chlapec z Děčína. V neděli třetího ledna 2015 krátce po půl deváté se potkal se starším mužem, který ho připravil o mobilní telefon zn. Huawei Y5. Mládenec byl osloven neznámým mužem o zapůjčení mobilního telefonu, na což nereagoval. Smělý lapka nelenil a vzápětí mladíkovi rukou vklouzl do kapsy u tepláků, odkud vzal jeho telefon a odešel s ním pryč. Zaskočený mládenec se obrátil na místní policisty, kteří po provedeném šetření došli až k osmatřicetiletému muži. Od osmého ledna letošního roku čelí sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za což mu hrozí trest odnětím svobody v délce od šesti měsíců do dvou let.

Pro nákup bez placení
DĚČÍN – Pod drobnohledem ostrahy děčínského nákupního centra v Uhelné ulici skončil devětatřicetiletý muž z Ústecka, který se objevil v místním obchodě letos osmého ledna krátce před jedenáctou hodinou dopoledne. Do svého nákupního vozíku si odložil zboží v hodnotě bezmála sedmnáct set českých korun. Když opustil pokladní prostor bez zaplacení vybraných balení instantní kávy, přispěchali mu v ústrety zástupci obchodu. V současné chvíli čelí zkrácenému přípravnému řízení s ohledem na přečin krádeže.

Děčín, 11. ledna 2016
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín