Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mpdecin_alesoDne 4.10.2015 v 21.00 hod. zastavila hlídka MP v ul. Rakovnická v DC3 vozidlo Citroen, jehož řidič porušil zákaz vjezdu. Za volantem seděl devětačtyřicetiletý muž z Mladé Boleslavi. Řidič u sebe neměl řidičský průkaz ani doklady od vozidla. Přes PČR bylo následně zjištěno, že muž má vysloven zákaz řízení. Po dohodě s PČR byl řidič převezen na obvodní oddělení PČR, která řešení události převzala.

Dne 3.10.2015 v 17.40 hod. oznámila žena, že její čtyřiatřicetiletý syn, který žije s přítelkyní v DC1 v Labské ulici začal doma vyvádět a rozbíjí nábytek. Hlídka MP po příjezdu na místo muže zklidnila. Dotyčný byl silně pořezaný na ruce a tekla mu krev. Podle zjištění strážníků muž zdemoloval kompletně celý byt. Na místo byla přivolána záchranná služba a PČR, která řešení události převzala.

Dne 2.10.2015 v 22.30 hod. oznámil občan, že v domě ve Dvořákově ulici v DC2 zadržel na chodbě cizího podnapilého muže, který poničil zařízení domu. Strážníci na místě zjistili, že dva muži ve věku padesát jedna a dvacet čtyři let zapálili plastová tlačítka ve výtahu. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která si celou záležitost převzala k dalšímu šetření.

Dne 2.10.2015 v 11:36 hod. oznámila žena z DC1, že v prodejně na Masarykově náměstí sedí od rána nějaký bezdomovec a úděsně zapáchá. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jednalo o strážníkům velmi dobře známého osmašedesátiletého bezdomovce. Strážníci jej na žádost obsluhy z provozovny vykázali.

Dne 2.10.2015 v 05.41 hod. oznámil občan z DC6, že pětaosmdesátiletá sousedka má nějaký zdravotní problém a nemůže se dostat z bytu. Oznamovatel dále uvedl, že on má sice od bytu sousedky klíče, ale ta má svůj klíč zastrčený v zámku dveří zevnitř. Strážníkům se podařilo dostat se do bytu oknem. Žena byla při vědomí, ale stěžovala si na bolest celého těla. OS MP byl kontaktován dispečer záchranné služby, který na místo vyslal sanitu s lékařem, který rozhodl o převozu ženy do nemocnice.

Dne 20.9.2015 v 07:04 hod. oznámil občan, že před barem v DC1 v ulici Řetězová postávají osoby, které se chovají hlučně. Hlídka MP zjistila na místě totožnost dvou mužů, kteří se spolu bavili poněkud hlasitěji, čímž mohli rušit noční klid. Jednalo se o muže ve věku třicet a dvacet čtyři let z Děčína a Havířova. Hlídka věc vyřešila domluvou a oba z místa vykázala.

Dne 18.9.2015 v 23:55 hod. oznámila zaměstnankyně nemocnice, že v areálu se pohybuje podnapilý muž, který odmítá po ošetření nemocnici opustit. Hlídka dotyčného kontaktovala, jednalo se o muže ve věku čtyřicet devět let z České Kamenice. Strážníci jej po ověření totožnosti z místa vykázali. Záležitost hlídka řešila domluvou.

Dne 18.9.2015 v 13:55 hod. oznámila zaměstnankyně nemocnice, že na oddělení rentgenu mají v čekárně nějakého bezdomovce, který nechce čekárnu opustit. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o jí velmi dobře známého bezdomovce. Strážníci jej z areálu vyprovodili.

Dne 18.9.2015 v 00:10 hod. oznámila ostraha obchodního domu v DC5, že v prodejně chytla zloděje, který odcizil elektroniku v hodnotě 449,- Kč.
Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o devětadvacetiletého muže z Děčína. Muž se ke krádeži na místě přiznal. Navíc dodal, že to není jeho první krádež a že byl již mnohokrát řešen Policií ČR. Po dohodě s PČR byl muž převezen na obvodní oddělení PČR, která záležitost převzala k dořešení.

Zdroj: MP Děčín