Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoNepřístojné chování
DĚČÍN – Policisté z Podmokel byli v pondělí patnáctého června letošního roku přivolání do haly hlavního vlakového nádraží, kde se nacházel starší muž. Byl obnažený a zdejší pokladní obtěžoval nepříjemným pohledem na své přirození. Nepřístojného chování se dopouštěl i přesto, že kolem procházeli cestující, kteří nakupovali jízdenky. Jeho hrátky s vlastním tělem na veřejnosti ho přivedly až ke sdělení podezření z přečinu výtržnictví, který zpracovávání policisté z OOP Děčín – Podmokly.

Zoufalá snaha
DĚČÍN – Tíživá životní situace přivedla starší ženu z Děčína k zoufalým skutkům. V současné chvíli čelí sdělení podezření ze spáchání přečinů krádeže, ke kterým se měla uchýlit v průběhu měsíce června letošního roku. Jelikož jí chyběla finanční hotovost na splacení dluhů, hledala způsob, jak k ní přijít. Jedna cesta se nabízela skrze její práci, kde měla přístup do kanceláří, ve kterých byly peníze uchovávány. Letos v dubnu odnesla z papírové krabičky ve stole tři a půl tisíce českých korun. V červnu narazila na plechovou pokladničku, ze které její rukou zmizelo dvanáct tisíc českých korun. Svých přešlapů lituje a vzniklé pohledávky se pokusí uspokojit zákonným způsobem…

Telefon se vrátil zpět
RUMBURK – Majitelka mobilního telefonu zn. Apple Iphone zaplesala, protože se opět shledala se ztraceným telefonem v hodnotě necelých jedenácti tisíc českých korun. Takové štěstí již neměl čtyřiadvacetiletý mladík z Rumburku, který ztracený telefon našel někdy před dvěma měsíci u plavecké haly na zemi. Namísto odevzdání telefonu na nejbližší policejní stanici, která zajišťuje navrácení nalezených věcí zpět jejich původním majitelům, si telefon nechal a pokusil se ho prodat. Ne nevydařeném obchodu se pokusil aparát prodat ještě jednou, nicméně namísto zákazníka na smluvené místo dorazila policejní hlídka. V současné chvíli nepoctivý nálezce čelí sdělení podezření ze spáchání přečinu zatajení nálezu. Na případu pracují policisté z Rumburku.

Odnesl si cukrovinky
VARNSDORF – V rukou varnsdorfských strážců zákona skončil místní mladý muž, jenž od devatenáctého června letošního roku čelí sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. K té se měl uchýlit ve zdejší prodejně v Pražské ulici, odkud bez zaplacení odnesl zboží v hodnotě necelých osmi set českých korun. Jeho pozornost vzbudily čokoládové tyčinky a větrové bonbóny. Prodavačce zboží nezaplatil a z prodejny utekl. Policistům se ke svému činu odmítl vyjádřit.

Děčín 23. června 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín