Rubriky
Zprávy

Poslední dubnový čtvrtek plný silničních kontrol…

policejni kontrola_alesoPoslední dubnový den byl v děčínském okrese pro mnoho policistů dnem dopravně bezpečnostních opatření. Ve stejný den byly naplánovány jak okresní, tak krajská dopravně bezpečnostní akce.

Pod krajskou taktovkou se dopravní policisté ve čtvrtek 30.4.2015 po celý den zaměřili na rychlost mimo obec. Dvě policejní hlídky dohlížely na silniční provoz nejen v severní části okresu, ale jejich drobnohledu neunikli ani řidiči ze spodní části Děčínska. Během celodenního krajského opatření zkontrolovaly dvaačtyřicet projíždějících vozidel. V devatenácti případech byl odhalen dopravní přestupek, za který v blokovém řízení řidiči společně odevzdali do státní kasy částku 8.200,- Kč. Šest řidičů překročilo stanovenou rychlost mimo obec, za což zaplatili společně částkou 3.200,-Kč. Dva z nich opomněli užít bezpečností pásy. Stálo je to osm set českých korun. Došlo i na chodce. Jeden byl pokutován za tři sta pro špatné přecházení. Dvě vozidla nesplňovala předepsané podmínky technického stavu. Jeden řidič jel bez řidičského průkazu.

Do vyhlášené okresní dopravně bezpečnostní akce, probíhající po celém území okresu Děčín, se zapojilo z dvanácti policejních útvarů čtyřicet policistů. Muži zákona během čtvrtečního odpoledne zkontrolovali 222 zastavených vozidel. U 47 z nich zjistili pochybění. Jeden účastník kontroly byl oznámen na příslušný úřad. Zbývajících 46 přestupců odevzdalo do rukou kontrolujících strážců zákona částku 16.700,- Kč. Šest řidičů porušilo rychlost. U jednoho řidiče bylo zjištěno užití návykových látek ( v Krásné Lípě ). Tři opomněli na bezpečnostní pásy. Jedna osoba přecházela mimo určené místo. Ve špatném technickém stavu se nacházelo třináct aut. Bez řidičáku usedla za volant trojice zastavených.

Děčín 4. května 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín