Rubriky
Dětem Sport Zprávy

Krajský slet v Děčíně 2012 přilákal více než tisíc lidí

Zcela zaplněná děčínská basketbalová hala sledovala skladby, které secvičily sokolské župy působící na území Ústeckého kraje. Na place se vystřídali malí i velcí, starší i mladší, kteří měli jedno společné – lásku k pohybu. Krajský slet byl ideální oslavou 150 let od založení Sokola a 180 let od narození Dr. Miroslava Tyrše, který Sokol založil a který se právě v Děčíně narodil.

Krajský slet byl zahájen slavnostním průvodem městem, ve kterém mohli diváci vidět alegorický vůz s hudbou, historické kroje, prapory a cvičence v úborech, kteří reprezentovali své skladby. Svou přítomností slet podpořila hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová a primátor města Děčína František Pelant. „Chtěla bych moc poděkovat jak Ústeckému kraji, tak městu Děčín za podporu při pořádání sletu,“ řekla při slavnostním zahájení starostka pořádající Sokolské župy Severočeské-Novákovy Děčín Anna Voslařová.

Během odpoledne diváci viděli celkem 13 skladeb různých věkových kategorií, na kterých se podílely také župy Podřipská se sídlem v Roudnici nad Labem, Krušnohorská-Kukaňova se sídlem v Duchcově a Sladkovského se sídlem v Lounech. O dvě se postarala spřátelená Asociace sportu pro všechny v Ústeckém kraji. „Jsem moc ráda, že krajský slet přilákal v Děčíně tolik lidí. Strašně moc chci poděkovat divákům, kteří nám pomohli vytvořit jedinečnou atmosféru a podpořili naše vystoupení potleskem,“ svěřila se náčelnice děčínské župy Dagmar Toncarová. Akci doprovázela výstava o histori Sokola v Ústeckém kraji.

Fotografie zde.

Další významnou akcí v rámci jubilejního roku bude XV. všesokolský slet v Praze od 1. do 6. července 2012.