Rubriky
Zprávy

Do děčínské zoo bude opět jezdit autobus

Od soboty 15. června bude zahájena autobusová linka č. 216 do Zoo Děčín v novém provedení. Na lince bude zavedena bezplatná přeprava s novou trasou a s obsluhou nových zastávek – konkrétně se jedná o zastávky Rajské ostrovy, Autobusové nádraží a Tesco.

Především zastávka Rajské ostrovy cestujícím umožní se snadno dostat do stejnojmenné expozice na Teplické ulici. U dvou ostatních nových zastávek se naopak nachází velká neplacená parkoviště pro auta, a tak není potřeba se stresovat s hledáním parkovacího místa přímo před zoo, kde dopravní situace bývá z důvodu přívalu návštěvníků kritická a ne vždy parkovací místo seženete. Díky tomuto autobusu tak můžete v klidu zaparkovat pod kopcem a autobus vás zadarmo vyveze do zoo.

Linka do ZOO bude provozována o víkendech až do konce září a v průběhu hlavních prázdnin (červenec – srpen) i v pracovní dny a to minibusem s kapacitou 15 sedících a 27 stojících cestujících. První spoj do ZOO vždy začíná v 8:37 na autobusovém nádraží a poslední spoj od ZOO v 18:30.

Všechny spoje jsou vedeny přes zastávku Hlavní nádraží stanoviště č. 1, kde cestující mohou využít přestupu jak z autobusu, tak z vlaku. Nový jízdní řád linky č. 216 je také k dispozici na webových stránkách DPMD, a.s. ve vyhledávači linek a spojů (jen zde musíte ručně nastavit platnost jízdních řádů od 15. 6. 2024).

Zdroj: idecin.cz