Rubriky
Zprávy

Město chystá několik opatření v Dolním Žlebu

Bezpečnostní rada města Děčín řeší situaci v Dolním Žlebu v případě povodní. Na přelomu roku byla několik týdnů zaplavena silnice do této lokality, kvůli vysoké hladině Labe navíc nemohl jezdit ani přívoz přes řeku. Pro místní obyvatele znamená taková situace komplikace.

Město proto připravuje řadu opatření, jak v případě povodní zajistit místním lidem vyšší bezpečnost a také možnost lepší přepravy.
Do spolupráce je zapojen rovněž místní osadní výbor. „Jedním z klíčových bodů bude výkup objektu bývalé zbrojnice v Dolním Žlebu. Naši dobrovolní hasiči a příslušníci složek IZS by tam měli v případě povodní zázemí,“ říká primátor města Jiří Anděl (ANO).
Dosud město musí do Dolního Žlebu přesouvat před zaplavením komunikace hasičskou techniku, nicméně zázemí tu chybí. Pokud město objekt koupí, hasiči tu budou mít také místo pro bezpečné uložení techniky.

Bezpečnostní rada města se také zabývala možností, že by byl přívoz v Dolním Žlebu v provozu i při vyšší hladině Labe, než je tomu doposud. Nyní se hledá cesta, jaká technická a stavební opatření je nutné k provozu při vyšší hladině provést.

V případě, že je komunikace do Dolního Žlebu zaplavená a nejezdí přívoz, zůstává jedinou spojnicí železnice. Město v tomto případě může využít takzvaný pohotovostní vlak, který ale neslouží k přepravě cestujících. Je připraven pouze pro přepravu příslušníků složek integrovaného záchranného systému.

Zdroj: Magistrát města Děčín