Rubriky
Zprávy

Ulice pod zoologickou zahradou čeká rekonstrukce inženýrských sítí

V období od března do října se po etapách uskuteční rekonstrukce vodovodu a kanalizace v ulicích Na Vinici, Resslova a Žižkova. Protože se jedná o komunikace s velkým sklonem, bude umožněn průjezd pouze dopravní obsluze, záchranné službě a v některých etapách stavby rezidentům.

První etapa stavebních prací přinese ve všední dny od 8 do 17 hodin úplnou uzavírku Žižkovy ulice. Po ukončení prací v mimopracovní době a o víkendu bude podél pracovního místa umožněn průjezd pouze osobním automobilům, dodávkám zásobování a dopravní obsluhy nemovitostí. Mimo opravy vodovodu a kanalizace čekají Žižkovu ulici také opravy elektrické sítě. O přesných termínech a konkrétních opatřeních budeme informovat, jakmile dostaneme informace od zhotovitele stavby.

Protože se první část oprav dotkne přístupové cesty do zoologické zahrady, musí návštěvníci počítat s tím, že se na místo nebude po dobu nezbytně nutnou možné dopravit autem. Děčínská zoo společně s Městským centrem kultury a cestovního ruchu proto plánují zatraktivnit ostatní přístupové cesty. Odkaz na přístupové cesty do zoo naleznete ZDE.

V případě prací v ulicích Resslova a Na Vinici bude následovat úplná uzavírka ve stejné době jako v případě Žižkovy ulice. Parkování v oblasti možné nebude, probíhat by ale nemělo ani v současné době – s odkazem na obecná ustanovení pravidel silničního provozu. Průjezd rezidentům pro dopravní obsluhu a zásobování bude umožněn mimo pracovní dobu a o víkendu.

Přehled jednotlivých etap rekonstrukce:

reko zizkova mapa

Zdroj: Magistrát města Děčín