Rubriky
Zprávy

Rekonstrukce vodovodu a kanalizace se dotkne několika ulic u nemocnice

Z důvodu rekonstrukce vodovodu a kanalizace dojde v ulicích Purkyňova, Lužická, Vrchlického a U Nemocnice k řadě omezení. Předpokládaný začátek prací je již v pondělí 26. února 2024. Opravy, které provádí Severočeská vodárenská společnost, a. s., proběhnou po etapách a za úplných uzavírek jednotlivých úseků.

V první části se omezení dotkne ulice Purkyňova v části mezi Riegrovou a Vrchlického, druhá etapa uzavře křižovatku ulic Lužická a Purkyňova. Následovat bude úsek Purkyňovy mezi U Nemocnice a Lužická, na který navážou opravy v úseku mezi ulicemi Vrchlického a U Nemocnice. Poslední část staveb se pak bude týkat již jen ulice U Nemocnice. Po dokončení rekonstrukce, začne město postupně obnovovat povrchy v ulici U Nemocnice, a poté v Purkyňově ulici od Riegrovy až po Vrchlického.
Protože byla v minulém roce zahájena výstavba nového pavilonu pro Matku a dítě v děčínské nemocnici, bude v lokalitě s ohledem na zvýšení nákladní dopravy nutné dbát zvýšené opatrnosti a respektovat dopravní značení.

Omezení veřejné dopravy
Od pondělí 26. února nebude z důvodu stavebních prací linka č. 201 obsluhovat zastávku Pod Nemocnicí, která se nachází ve spodní části areálu. Autobus bude končit v zastávce Nemocnice. Tu najdete na Lužické ulici naproti vstupu do lesoparku pod Kvádrberkem. Aktuální jízdní řády budou do zastávek vylepovány
v pátek 23. února a jsou již k dispozici na webových stránkách dopravního podniku www.dpmdas.cz ve vyhledávači linek a spojů.

Mapa

Zdroj: Magistrát města Děčín